Grega Žemlja v finalu Pekinga!

04.08.2012
Slovenski teniški igralec Grega Žemlja si je priigral finale na challengerju v Pekingu!

PEKING, KITAJSKA - Slovenska teniška igralca Grega Žemlja in Aljaž Bedene sta očitno naredila dobro potezo, ko sta se odpravila na teniško turnejo po Kitajski. Na vseh treh turnirjih, kjer sta igrala, je vsaj eden prišel najmanj do finala. Na prvem v An Ningu je bil zgodovinski slovenski finale (zmagal Žemlja), na drugem v Vuhanu je bil v finalu Bedene in zmagal, v Pekingu pa je v finale prišel Žemlja, kakšen bo izid pa bomo videli jutri!

25-letni Grega Žemlja (114.) je imel kot 2. nosilec tokrat v polfinalu za nasprotnika 3. nosilca, izkušenega 30-letnega Slovaka Karola Becka (125.) in ga premagal vs 6:4, 6:4  v nizih. BRAVO!!!

Slovenec in Slovak sta se pomerila tretjič v profesionalni karieri in še tretjič je slavil Žemlja. Zmagal je leta 2011 po 3 nizih na challengerju v Salzburgu, letos v finalu challengerja v Nottinghamu prav tako po 3 nizih in danes v Pekingu, tokrat v 2 nizih!

Pri Gregi smo se nekako že navadili, da je igralec navdiha, saj bi bil lahko s svojim talentom in teniškim znanjem že zdavnaj član TOP 100. V Pekingu mu je atmosfera kot kaže po godu.

Grega je bil letos uspešen proti Slovaku že v finalu Nottinghama!

Grega je bil letos uspešen proti Slovaku že v finalu Nottinghama!

Grega je prikazal vrhunski tenis, saj v uri in 43 minutah nasprotniku ni ponudil niti ene brejk priložnosti. Z agresivno igro si je sam priigral kar 15 brejk priložnosti in izkoristil 2. Dosegel je 11 asov ob 1 dvojni napaki (Karol (7/8).

Večino brejk priložnosti si je Grega priigral v 1. nizu (1/12), a je bila ena izkoriščena v uvodu dovolj za vodstvo z 1:0 v nizih. V 2. nizu sta oba držala svoj servis do 2:2, potem pa je sledil brejk Slovenca, ki je prednost rutinirano zadržal do konca in se veselil novega finala!

Grega Žemlja si je že zagotovil najmanj 60 ATP in zaslužil 6.360$, če bo osvojil turnir bo postal 3. Slovenec, ki bo uvrščen med TOP 100, gremo Grega!!!

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.
 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete