Izak Van Der Merwe pokopal Slovenijo v Sowetu!

08.04.2012
JOHANNESBURG, JAR - Slovenska teniška reprezentanca je izgubila dvoboj 2. kroga Davisovega pokala proti oslabljeni vrsti Južne Afrike. Junak obračuna na nadmorski višini 1,800 metrov je domačin Izak Van Der Merwe, ki je svojo ekipi priigral 3 točke.

Slovenska teniška reprezentanca v pokalu Davis ostaja v 1. evroafriški skupini. V 2. krogu tega najstarejšega športnega moštvenega tekmovanja na svetu v Sowetu (del Johannesburga) ni uspela premagati oslabljeno vrsto Južne Afrike, ki so igrali brez dveh najboljših Kevina Andersona in Rika De Voesta. No, domačini so imeli razpoloženega Izaka Van Der Merweja, ki se na hiri trdi podlagi na visoki nadmorski višini odlično znajde. V zadnjih dveh letih je 'doma' izgubil le en dvoboj, ta vikend pa je za svojo reprezentanco priigral vse tri točke. Dobil je oba posamična dvoboja in včeraj sodeloval pri zmagi v dvojicah.

Zadnji žebelj v krsto je Izak Van Der Merwe zabil v nedeljo, ko je s 3-0 v nizih oziroma s 7-6, 6-4, 6-4 premagal najboljšega slovenskega tenisača Blaža Kavčiča. S tem je odločil dvoboj in zadnji posamični obračun nima več nobene rezultatske veljave, zato je priložnost dobil mladi Nik Razboršek.

Izak Van Der Merwe je bil nerešljiva uganka za Slovence

Izak Van Der Merwe je bil nerešljiva uganka za Slovence

Slovenska ekipa je v Južno Afriko odpotovala po zmago, še posebej po vesti, da za gositelje ne bosta nastopila Anderson in De Voest, a se vrača praznih rok. V grlu tako ostaja grenak priokus o priložnosti, ki je ne bi smeli zapraviti. Južna Afrika se bo septembra borila v kvalifikacijah za vstop v svetovno skupino Davisovega pokala.

Slovenci so imeli dovolj časa, da so se pripravili za dvoboj z Južno Afriko, saj so v Johannesburg odpotovali okrepljeni, s psihologom na čelu, a tudi ta ni bil dovolj za končen poraz s 4-1, saj je zadnji dvoboj na dva dobljena izgubil tudi Nik Razboršek. Ugnal ga je Roelofse s 4-6, 6-3, 7-6. No, zadnjega dvoboja ne bomo ocenjevali, saj je mladi Nik dobil priložnost potem, ko je bil izid žže odločen.

"Dejstvo je, da nimamo dovolj kakovosti, da bi se v teh pogojih v Johannesburgu enakovredno kosali z domačini. Čeprav se je v Sloveniji ustvarilo vzdušje, da smo po odpovedih favoriti za zmago, pa smo mi vedeli, da bo v teh pogojih zelo težko premagati Izaka van der Merweja. Slednji je v zadnjih dveh letih v Johannesburgu izgubil vsega dva dvoboja, in še to v polfinalu turnirja ATP ter v finalu challengerja prav proti rojaku Andersonu. Blaž Kavčič je zadnji dan igral bolje od pričakovanj, vendar pa ni bil niti blizu zmage," je dejal Trupej po porazu.

"V Davisovem pokalu me moti prav to, da nam žreb ni nikoli naklonjen. Vedno, ko žreb odloča o prizorišču, potegnemo krajšo. Tako je bilo lani proti Italiji, pa letos z JAR ali pred tremi leti, ko smo morali na odločilno tekmo v Latvijo. Prepričan sem, da če bi ta dvoboj z JAR igrali v Sloveniji in na pesku, bi bil rezultat 4:1 za nas," je še dodal kapetan reprezentance.

 

Davisov pokal, 1.evroafriška skupina, 2. krog

JUŽNA AFRIKA-SLOVENIJA 4-1
Kraj: Arthur Ashe Tennis Centre, Johannesburg, JAR (trda podlaga)

Petek:
Blaž Kavčič (SLO) d. Ruan Roelofse (JAR) 67 61 61 63
Izak Van Der Merwe (JAR) d. Grega Žemlja (SLO) 61 36 63 64

Sobota:
Van Der Merwe/Klaasen (JAR) d. Žemlja/Kavčič 67 76 61 64

Nedelja:
Izak Van Der Merwe (JAR) d. Blaž Kavčič (SLO) 76 64 64
Ruan Roelofse (JAR) d. Nik Razboršek (SLO) 46 63 76


Južna Afrika
Izak van der Merwe
Raven Klaasen
Ruan Roelofse
Jean Andersen
Kapetan: John Laffnie de Jager


Slovenija
Blaž Kavčič
Grega Žemlja
Janez Semrajc
Nik Razboršek
Kapetan: Blaž Trupej 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete