V Johannesburgu po porazu Žemlje odločitev šele v nedeljo!

06.04.2012
JOHANNESBURG, JAR - Slovenija je v 2. krogu pokala Davis povedla proti izbrani vrsti Južne Arike. Prvo točko je priskrbel prvi slovenski teniški lopar Blaž Kavčič, a gostitelji so se rešili v drugem dvoboju, ko je Izak Van Der Merwe presenetil Grega Žemljo.

25-letni slovenski tenisač Blaž Kavčič (109.), ki je v dvoboju 2. kroga Davisovega pokala med Slovenijo in Južno Afriko tudi najvišje rangiran, je upravičil vlogo papirnatega favorita proti debitantu Ruanu Roelofseju ter zmagal s 6-7, 6-1, 6-1, 6-3.

S tem je Črnučan priigral prvo točko za slovensko reprezentanco, ki se bori za vstop v 'Play Off', ki pelje v svetovno skupino pokala Davis.

"Malce sem bil pod pritiskom, saj sem vedel, da ta dvoboj enostavno moram dobiti. Nasprotnik je prvi niz odigral fenomenalno, zadeval je nemogoče udarce in zasluženo povedel. A nato sem jaz dvignil raven svoje igre, pričel servirati zelo dobro, s tem se mi je odprl tudi 'return' in zadeva se je popolnoma obrnila. Zelo sem zadovoljen s svojo predstavo in zmago, še posebej, ker se še zdaleč nisem privadil na specifične razmere na visoki nadmorski višini v Johannesburgu," je dejal Kavčič, ki je bil nesporen favorit prvega obračuna.

Drugi dvoboj prvega dne je za slovensko ekipo igral Blažev vrstnik Grega Žemlja (128.). Njegov nasprotnik je bil najboljši Južnoafričan, ki je na spisku, Izak Van Der Merwe (126.). Kljub temu, da je Kranjčan igral v zanj bolj ugodnem terminu (2. dvoboj), na hitri podlagi ni uspel iztržiti več kot enega niza. 28-letni Izak, ki je doma prav iz Johannesburga, je bil boljši s končnim rezultatom 6-1, 3-6, 6-3, 6-4 in dobil tudi drugi medsebojni obračun. Prvič sta se srečala lani na Challengerju v Nottinghamu (trava).

"Izak van der Merwe je dobro začel obračun. Nisem naredil veliko napak, res pa je, da sem nekoliko slabše serviral. V nadaljevanju je bila tekma odprta, a sem zapravil ogromno priložnosti za brejk, medtem ko jih Južnoafričan ni, kar je na koncu odločilo najin dvoboj," je pa o besede Žemlje, ki bo jutri v dvojicah vihtel lopar s Kavčičem, vsaj določeno je tako.

Končna zmaga bi bila zgodovinski uspeh za našo državo v moškem tenisu. Odločitev bo vsekakor padla v nedeljo, zelo pomemben pa bo jutrišnji dvoboj dvojic.

"Kavčič je začel dokaj nervozno, po izgubljenem prvem nizu pa je v nadaljevanju vzpostavil ravnovesje in v dokaj zahtevnih in nenavadnih razmerah upravičil vlogo favorita. Žemlja je imel v drugem posamičnem obračunu ogromno priložnosti za brejk, od petnajstih pa je izkoristil zgolj eno. Prav to je na koncu naredilo razliko med njim in van der Merwejem," pa je igre naših dveh tenisačev ocenil kapetan Trupej, ki včeraj ni bil zastonj previden.

Slovenska reprezentanca v Johannesburgu nastopa v postavi Blaž Kavčič, Grega Žemlja, Janez Semrajc in Nik Razboršek. Kapetan je Blaž Trupej.

 

Davisov pokal, 1.evroafriška skupina, 2. krog

JUŽNA AFRIKA-SLOVENIJA 1-1
Kraj: Arthur Ashe Tennis Centre, Johannesburg, JAR (trda podlaga)

Blaž Kavčič (SLO) d. Ruan Roelofse (JAR) 67 61 61 63
Izak Van Der Merwe (JAR) d. Grega Žemlja (SLO) 61 36 63 64

Južna Afrika
Izak van der Merwe
Raven Klaasen
Ruan Roelofse
Jean Andersen
Kapetan: John Laffnie de Jager

Slovenija
Blaž Kavčič
Grega Žemlja
Janez Semrajc
Nik Razboršek
Kapetan: Blaž Trupej 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete