Pokal Davis: Slovenci v nedeljo rabijo dve posamični zmagi proti JAR-u

07.04.2012
JOHANNESBURG, JAR - Po porazu Grege Žemlje in Blaža Kavčiča v tekmi dvojic, bosta slednja nad reprezentanco Južne Afrike v pokalu Davis iskala zmagi v nedeljo.

Slovenska teniška reprezentanca v Davisovem pokalu po drugem dnevu zaostaja proti ekipi Južne Afrike z 1-2.

Blaž Kavčič bo jutri branil zaključno točko JAR-a. Foto: Reg Caldecott

Blaž Kavčič bo jutri branil zaključno točko JAR-a. Foto: Reg Caldecott

V 2. krogu 1.evroafriške skupine Slovenija igra z Južno Afriko v Johannesburgu. Po včerajšnji zmagi Blaža Kavčiča in porazu Grege Žemlje, sta slednja danes izgubila dvoboj dvojic, ki bi znal biti odločilen pri končni zmagi. No, upajmo, da naša najboljša tenisača v nedeljo dobita posamična obračuna in Slovenijo popeljeta do zgodovinske zmage in uvrstitve v kvalifikacije za svtovno skupino pokala Davis.

Kavčič in Žemlja sta v soboto združila moči proti južnoafriški navezi Van Der Merwe/Klaasen. Dobila sta prvi niz po podaljšani igri, nato pa sta domačina  poskrbela za veselje na tribunah in s preobratom priigrala drugo točko. Rezultat se je glasil 6-7, 7-6, 6-1, 6-4.

Južnoafričani so po drugem dnevu povedli z 2-1

Južnoafričani so po drugem dnevu povedli z 2-1

Sam začetek je še vlival nekaj upanja, saj je naša dvojica dobila tajbrejk, Južnoafričana pa sta z isto mero vrnila v drugem. Po izenačenju sta Van Der Merwe in Klaasen dobila krila ter 3. niz ekspresno vnovčila z gladkih 6-1, v četrtem pa sta na sredini prišla do brejka, ki ga nista več izpustila iz rok. Ljubljansko-gorenjska naveza je ubranila kar štiri zaključne točke, a rezultata jima ni uspelo obrniti.

Kapetan Trupej po porazu v dvojicah ni bil preveč razočaran. "Glede na njune uvrstitve na lestvici ATP med dvojicami smo vedeli, da imamo v igri parov najmanj možnosti. Južnoafričana sta prevladovala v vseh elementih igre: bolje sta servirala, bolje sta vračala udarce in v ključnih trenutkih nista izgubila začetnih udarcev. Resda smo dobili prvi niz, imeli priložnost tudi za drugega, vendar pa realno gledano nismo bili blizu zmage. Južnoafričana sta bila enostavno boljša''.

Jutri bo tako verjetno odločilen že prvi obračun, ko se bosta udarila najboljša tenisača obeh reprezentanc. Blaž Kavčič bo jutri na visoki nadmorski višini (1,800 m) prekrižal lopar z Izakom Van Der Merwejem. V kolikor bo Črnučan uspešen, bo zadnjo točko ''za zgodovino'' lovil Grega Žemlja proti Ruanu Roelofseju.

Južnoafričan Izak Van Der Merwe je domačinom priskrbel že drugo točko ter uspešča nadomešča manjkajoča Kevina Andersona in Rika De Voesta

Južnoafričan Izak Van Der Merwe je domačinom priskrbel že drugo točko ter uspešča nadomešča manjkajoča Kevina Andersona in Rika De Voesta

Davisov pokal, 1.evroafriška skupina, 2. krog

JUŽNA AFRIKA-SLOVENIJA 2-1
Kraj: Arthur Ashe Tennis Centre, Johannesburg, JAR (trda podlaga)

Petek:
Blaž Kavčič (SLO) d. Ruan Roelofse (JAR) 67 61 61 63
Izak Van Der Merwe (JAR) d. Grega Žemlja (SLO) 61 36 63 64

Sobota:
Van Der Merwe/Klaasen (JAR) d. Žemlja/Kavčič 67 76 61 64
 

Južna Afrika
Izak van der Merwe
Raven Klaasen
Ruan Roelofse
Jean Andersen
Kapetan: John Laffnie de Jager

Slovenija
Blaž Kavčič
Grega Žemlja
Janez Semrajc
Nik Razboršek
Kapetan: Blaž Trupej

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete