Izjemen preobrat Bedeneta, po štirih urah je strl Paireja za 3.krog OP ZDA

29.08.2019
NEW YORK, ZDA - Najboljši slovenski tenisač Aljaž Bedene je v 3. krogu Odprtega prvenstva ZDA. Uspel mu je fantastičen preobrat.

Bravo Aljaž Bedene. Prvi slovenski tenisač je v 2. krogu zadnjega grand slama v New Yorku po štirih urah premagal 26. igralca sveta Benoita Paireja s 4-6, 6-7(3), 6-2, 7-5 in 7-6(4).

Tekma ni bila za tiste s slabim srcem, poraza na koncu ni prensel tudi Paire, saj ni športno stisnil roke Aljažu. A od Francoza to nismo niti pričakovali, Aljaž ga je dobesedno ''uničil'', mu ubranl tudi žoge za zmago v 4. nizu. Ja, to je bila epska zmaga Slovenca!

Edini slovenski predstavnik, ki je ostal v posamični konkurenci OP ZDA po 1. krogu, se veseli super zmage. Bil je v velikem zaostanku, moral je po tri zaporedne nize, saj je 30-letni tenisač iz Avignona dobil prva dva, pa se ni predal. Nepopustljiv je bil do konca...domov odnaša najmanj 163,000 USD (ob tem je treba odšteti 30% davek), a ima še tekmo, naslednji nasprotnik bo Alexander Zverev, ki pa na grand slamih kljub bleščeči karieri na ATP Touru ni napravil praktično še ničesar. Mu bo Benki pripravil presenečenje? Zakaj pa ne?

Obračuni Francoza in Slovenca imajo že dolgo brado. Prvič sta se pomerila leta 2009, zadnjič četo v Marakešu, po današnji tekmi pa je stanje izenačeno na 4:4. Bolj pomembno je, da je Bedene dobil vse pomembne dvoboje, dvakrat ga je premagal v finalu, enkrat na futuresu in enkrat na challengerju, danes še na turnirju za grand slam, saj sta se na tako velikem turnirju merila prvič. Dobil je tudi prvi obračun na trdi podlagi izmed treh odigranih.

Uvodni niz je dobil Francoz po zaslugi enega brejka, drugega po zaslugi dobljene podaljšane igre (pred tem sta oba prišla do enega odvzema servisa), mislil je, da je tekma dobljena, s tem pa se Bedene niti slučajno ni strinjal. Nadigral ga je v 3. nizu, mu v četrtem izbrisal zaključne žoge in kasneje vpisal še kako pomemben brejk ter odpeljal tekmo v peti 'set'. 4-1 je imel Paire v zadnjem, odločilnem nizu, tudi to je bilo premalo. Borbeni Aljaž se je vrnil, izenačil in nato po 3/3 v podaljšani igri odgral vrhunsko, kot najboljši tenisači na svetu.

Alexander Zverev, 6. nosilec je naslednji tekmec Bedeneta, v 3. krogu. Le ta je danes tudi moral v peti niz, ko je komaj ugnal Francesa Tiafoeja. Medsebojna statistika je močno v prid favoriziranemu Nemcu, saj je dobil vse tri medsebojne tekme, zadnjo letos na OP Avstralije. Ampak šesti tenisač sveta nikakor ni 'bav bav', še posebej ne na turnirjih velike četverice, kjer je velik dolžnik. Z igro kot jo kaže slovenski teniški as bi mu znal močno parati živce v boju za 4. krog, kljub temu da je 80 na ATP lestvici, 74 mest za nemškim nasprotnikom.


US Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: New York, ZDA
Datum: 26.08.2019 - 08.09.2019
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 57,238,700
http://www.usopen.org/

2. krog:

Aljaz Bedene (Slovenia) beat 29-Benoit Paire (France) 4-6 6-7(3) 6-2 7-5 7-6(4)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete