Kaja Juvan senzacionalno izločila 9. nosilko na Wimbledonu

30.06.2021
LONDON, V.B. - Kaja Juvan je vpisala eno največjih zmag v karieri.

1 ura 19 minut, 20.letna Kaja Juvan je v 1. krogu grand slama na sveti travi s 6-3, 6-3 izločila 9. nosilko in 11. igralko sveta Belindo Benčič. Bravo Kaja !

Ljubljančanka je na Wimbledonu pripravila senzacijo, izločiti Švicarko, ki je že igrala v 4. krogu oz. osmini finala na najprestižnejšem turnirju sveta ni mačji kašelj. 

Juvanova je suvereno opravila s 24-letno Švicarko, ki je v karieri dobila že štiri WTA turnirje, pred kratkim pa na travi v Berlinu po tesnem boju klonila šele v finalu. Fantastično je Kaja že začela in ekspresno povedla 5-0, Švicarki ni dopustila vrnitve. Igrala je kot TOP10 igralka sveta ter na terenu številka 3 nadigrala favorizirano tekmico. čeprav sta obe slabše igrali na drugem začetnem udarcu pa je bila Juvanova vseskozi prepričljivejša in kar petkrat vzela servis, sama pa ga oddala dvakrat. V 2. nizu je prišla do brejka v 5. igri, Benčičeva se je še uspela vrniti in izenačiti na 3-3, nato pa je Kaja prišla do brejka še v sedmi in deveti igri, res izjemno. Med seboj sta igrali prvič. 

Obe sta zadel po 22 vinerjev, Juvanova pa je precej manj grešila, naredila je le 13 napak, Benčičeva pa kar 28, razmerje točk je bilo 70:59.


PREVERI SVOJE ZNANJE O WIMBLEDONU TUDI V KVIZU. 


Dobesedno se je Kaji sedaj odprl žreb, naj ga izkoristi, kot je Zidanškova to naredila na OP Francije. V 2. krogu se bo srečala s kvalifikantko Claro Burel. Vrstnica iz Francije je 143. igralka sveta medtem, ko je Slovenka na 102. mestu in je na zadnji ediciji Wimbledona igrala v 2. krogu. Burelova je prvič v glavnem delu. Z Burelovo je lani izgubila na Roland Garrosu, pravi trenutek je, da to razmerje poravna. 


Wimbledon
Kraj: London (VB)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 28.06.2021 - 11.07.2021
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: 38,000,000 GBP
http://www.wimbledon.com/en_GB/index.html

1. krog:

Kaja Juvan (Slovenia) beat 9-Belinda Bencic (Switzerland) 6-3 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete