Kaja v 3. krogu Wimbledona

30.06.2022
LONDON, V.B. - Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je izenačila najboljšo uvrstitev na sveti travi.

Bravo Kaja! Juvanova je na najprestižnejšem teniškem turnirju na svetu izenačila svojo najboljšo uvrstitev, 3. krog, a ima lepe možnosti da se prvič v karieri na grand slamih prebije v drugi teden tekmovanja.

21-letna Ljubljančanka je na Wimbledonu v 2. krogu s 7-5, 6-3 premagala Madžarko Dalmo Galfi in potrdila izvrstno zmago iz 1. kroga, ko je izločila vročo beatriz Haddad Maio.

62. igralka sveta je najboljšo formo na travnati podlagi našla prav na Church Roadu. Dve leti starejša Madžarka, sicer 89. igralka sveta, je bila na pokalu Fed pred tremi leti boljša od Kaje, tokrat je morala priznati premoč. Sam dvoboj je bil poln vzponov in padcev, predvsem v uvodnem nizu. Juvanova je ušla na 3-0, a jo je tekmica ujela ter celo povedla 5-3. Kar tri žoge za niz je imela Galfijeva v 10. igri, pa se je Slovenka ubranila, izenačila na 5-5 ter po vrsti nevsiljenih napak v 12. igri niz pospravila v svoj žep. Izenačen obračun je Kaja obrnila v svoj prid v 3. igri, nato pa po peti povedla 4-1. Po 1 uri in 23 minutah se je razveselila 3. kroga, kjer je igrala že lani.

Na nasprotnico še čaka, nasproti mreže ji bo stala boljša iz dvoboja med Heather Watson in Kvang Vang. Ta tekma je bila prekinjena zaradi slabe vidljivosti, v boljšem položaju pa je Britanka, ki potrebuje le igro za zmago. S 30-letno Britanko Watsonovo ima pozitiven rezultat, ugnala jo je lani z lahkoto na OP ZDA, prav tako je v edinem medsebojenm obračunu premagala 30-letno Kitajko, letos na mastersu v Madridu.


 

Wimbledon
Kraj: London (VB)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 27.06.2022 - 10.07.2022
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: 40,350,000 GBP
http://www.wimbledon.com/en_GB/index.html

2. krog:

Kaja Juvan (Slovenia) beat Dalma Galfi (Hungary) 7-5 6-3

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete