Suverena predstava fantastične Kaje Juvan za 3. krog Wimbledona

01.07.2021
LONDON, V.B. - Kaja Juvan je v 3. krogu Wimbledona, prvič v karieri.

Še ena imenitna predstava 20-letne Kaje Juvan na sveti wimbledonski travi. Potem, ko je v 1. krogu senzacionačno odpravila Belindo Benčič, je vse skupaj suvereno potrdila v drugem, ko je s 6-3, 6-4 nadigrala Francozinjo Claro Burel. Bravo Kaja !

Odličen dan na Wimbledonu, saj je v 2. krogu sanjsko odigral tudi Aljaž Bedene.

Ljubljančana sta med 32 na Church Roadu, najprestižnejšem turnirju na svetu. Oba bosta lovila karierno uvrstitev na grand slamih.

Juvanova, 102. igralka sveta, je gladko opravila s 143. na svetu, s katero je lani nepričakovano izgubila na OP Francije. Maščevanje je bilo popolno in Kaja je nadgradila svojo veliko zmago iz uvodnega kroga. Drugič je v 3. krogu grand slamov, letos ji je to že uspelo v Melbournu. 


PREVERI SVOJE ZNANJE O WIMBLEDONU TUDI V KVIZU. 


V samo 68 minutah je svoje delo v 2. krogu opravila Slovenka. Brejk v uvodnem nizu in povratek po zaostanku 1-3 v drugem, nato pa štiri dobljene igre in rutiniran zaključek na svojem servisu, zaključna točka je bila s forehand vinerjem. Priigrala si je 9 brejk žogic, izkoristila je štiri, ob enakem številu zadetih vinerjev, pa je Kaja naredila precej manj napak kot Francozinja, le 18, napram 31. Razmerje točk je bilo 67:51.

Za preboj v osmino finala jo čaka težka ovira: Cori CoCo Gauff ima 17 let, a gre za eno najbolj talentiranih na svetu. Za seboj ima pravo mašinerijo, na Wimbledonu pa je na svojem debiju prišla do 4. kroga in polnila stolpce časopisov pri samo 15 letih. S 23. igralko sveta in 20. nosilko se je Kaja že pomerila, premagala jo je na OP Francije 2019, a letos izgubila na trdi podlagi v Adelaidu, kjer pa niti slučajno ni bila podrejena, Američanka je morala dati vse od sebe, da ji je uspel preobrat.

Še zanimivost. Pred dvema letoma je Američanka v 4. krog prišla po ''zaslugi'' Polone Hercog. Takrat je Polona praktično zakockala zmago po vodstvu 6-3, 5-2...


Wimbledon
Kraj: London (VB)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 28.06.2021 - 11.07.2021
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: 38,000,000 GBP
http://www.wimbledon.com/en_GB/index.html

2. krog:

Kaja Juvan (Slovenia) beat Clara Burel (France) 6-3 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete