Kakšna leta, Richard Gasquet je kot vino, zmagal je v Aucklandu

15.01.2023
AUCKLAND, NOVA ZELANDIJA - Francoz Richard Gasquet slavi prvi naslov po letu 2018, najboljši je bil v Aucklandu na Novi Zelandiji.

Francoski teniški igralec Richard Gasquet je obrnil uro na turnirju v Aucklandu ter po letu 2018 spet osvojil lovoriko. 36-letnik je v finalu s 4-6, 6-4, 6-4 ugnal 2. nosilca iz Velike Britanje Camerona Norrie-ja, osvojil je zadnjih pet iger ter tako postal najstarejši zmagovalec v 66-letni zgodovini turnirja.

''Res noro, pri mojih letih si nisem več mislil, da bom osvojil turnir'', je hitro povedal Francoz. Ja, več kot štiri leta nazaj je zadnjič imel v rokah lovoriko, ko je zmagal v Hertogenboschu. Zanj je to šele druga lovorika na turnirjih s trdo podlago, ki se igrajo zunaj, skupaj pa ima v svoji lepi karieri zbranih 16 turnirskih zmag. 

Kar naprej je še ponavljal, da si ni nikakor zamislil da lahko osvoji turnir, nikomur ne bi verjel, če bi mi to rekel, je parkrat ponovil. 

Gasquet je nasledil rojaka Humberta, ki je tu slavil pred tremi leti, ko je bil ta turnir na sporedu zadnjič zaradi koronavirusa. Humbert bo tudi njegov prvi nasprotnik na OP Avstralije, ki se začne v ponedeljek. ''Nimam kaj izgubiti'', je ob tem povedal veteran tenisa.


ASB Classic
Kraj: Auckland (NZL)
Kategorija: ATP 250
Datum: 09.01.2023 - 15.01.2023
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 713,495 USD
http://www.asbclassic.co.nz/

Finale:

Richard Gasquet (France) beat 2-Cameron Norrie (Britain) 4-6 6-4 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete