Karolina Pliškova na krut način zaustavila pohod Kerberjeve na prestol in prišla do največjega uspeha

21.08.2016
CINCINNATI, ZDA - 24-letna Čehinja Karolina Pliškova je na WTA Premier turnirju v Cincinnatiju prišla do velikega zmagoslavja, največjega uspeha v karieri. V finalu je deklasirala 2. nosilko Angelique Kerber in ji preprečila zavzetje 1. mesta na WTA lestvici.

Serena Williams ostaja 1. igralka sveta. Po zaslugi ta teden pošastno dobre Karoline Pliškove je obdržala tron. Čehinja je v finalu WTA Premier turnirja v Cincinnatiju s 6-3, 6-1 na krut način, po samo 62 minutah zaustavila Nemko Angelique Kerber, ki bi ji naslov prinesel tudi številko 1.

Čehinja Karolina Pliškova je 17. na WTA lestvici, v Cincyu pa je bila 15. nosilka. Tenisačica iz Lounya je vpisala šesto turnirsko zmago v karieri, a daleč največjo. V letošnjem letu je po Nottinghamu slavila drugič, ob tem pa ima še 9 nastopov v finalu. 

Vse se je vrtelo okoli Angelique Kerber, trenutno 2. igralke sveta, ki bi z naslovom postala tudi druga Nemka za Steffi Graf, ki bi postala številka 1, a Pliškova je imela druge načrte. Serena Williams tako ostaja na vodilnem položaju še 184 teden zapored. Ja, štiri leta starejša Kerberjeva odlično nastopala v tem tednu, prišla korak do velikega trenutka, danes pa je bila Čehinja pač premočna kljub slabšemu medsebojnemu razmerju 2-4.

Angelique Kerber bi z zmago v Cincinnatiju postala 1. tenisačica sveta, a j v finalu ni uspelo premagatiČehinje Karoline Pliškove.

Angelique Kerber bi z zmago v Cincinnatiju postala 1. tenisačica sveta, a j v finalu ni uspelo premagatiČehinje Karoline Pliškove.

Pliškova je odigrala strašen tenis. Vse je delovalo, posebej servis, kjer je res blestela. Res je, enkrat je tekmica prišla do brejka, vendar je bilo vse skupaj brez pomena. Čehinja je prišla do petih brejkov, na 1. servis osvojila 85% točk in zadela 7 asov.


Western & Southern Open
Kraj: Cincinnati, Ohio
Datum: 15.08.2016 - 21.08.2016
Kategorija: WTA Premier 5
Žreb: S-48, D-28
Podlaga: Trda
http://www.wsopen.com/


Finale:

15-Karolina Pliskova (Czech Republic) beat 2.Angelique Kerber (Germany) 6-3 6-1                           


pripravil: L.S.

foto: Zimbio.com 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete