Kavčič fantastično opravil posel, čaka ga Viola, ki je ugnal Murraya

29.08.2019
MAJORKA, ŠPANIJA - Blaž Kavčič je v četrtfinalu challengerja na Majorki, kjer se lahko sreča s slovitim Andyem Murrayem.

32-letni Blaž Kavčič je slavil še tretjič na 46,500 evrov vrednem challengerju na trdi podlagi, ki se odvija na akademiji Rafe Nadala ter si priigral četrtfinale. Ja, lahko bi se srečal z nekoč 1. igralcem sveta Andyem Murrayem, ki lovi formo, pa se ne bo. Na challengerju igra po skoraj petnajstih letih, zaradi poškodbe je namreč padel na 328. mesto s predpostavko, da je skoraj že zaključil kariero. Murray je v 3. krogu izgubil z Italijanom Violo.

Pa pustimo Britanca. Ljubljančan, ki še vedno vodi po lovorikah med slovenskimi tenisači, je imel v 3. krogu težkega tekmeca, a stalno stranko, nekoč 31. na ATP lestvici, Sergeja Stahovskega. 33-letnega Ukrajinca je počistil z rezultatom 6-4,6-2. Bravo!

Blaž Kavčič ne pozna poraza z Ukrajincem (5-0)

Blaž Kavčič ne pozna poraza z Ukrajincem (5-0)

Stahovski, ki je na 147. mestu ATP lestvice, je lastnik štirih lovorik iz ATP turnirjev, a Blaža še nikoli ni premagal, danes je izgubil še peti medsebojni dvoboj. Vedno sta igrala tri nize, na Majorki pa ga je slovenski teniški as ugnal kar po dveh. Sedmopostavljenemu Ukrajincu je v 1. nizu dvakrat vzel servis, v drugem še dvakrat in v tem delu tudi ubranil šest brejk žogic. Pri 4-1 in 5-2 je imel Stahovski žogice za vrnitev, pa se nepopustljivi Kavčič ni predal. Po 1 uri in 43 minutah se je veselil četrtfinala na trdi podlagi.

Nepostavljeni Murray je moral dvoboj 3. kroga še odigrati. Je pa Kavčič že odigral en dvoboj z najboljšim britanskim tenisačem zadnjih let, lastnikom turnirjev za grand slam. To je bilo daljnjega leta 2003 na mladinskem turnirju v Italiji. Murray je takrat dobil obračun s 6-2, 6-1. Nč ne bo s povratnim srečanjem po šestnajstih letih, Murray je izgubil z Italijanom Matteom Violo po podaljšani igri 3. niza. Z italijanom, letnik 1987 (240 na ATP) sta odigrala vsega en dvoboj, leta 2010 je na challengerju v Ljubljani zmagal Kavčič.


Rafa Nadal Open By Sotheby's:
Kategorija: ATP Challenger
Datum: 26.08.2019 - 01.09.2019
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: €46.600
https://www.rafanadalopen.com/

3. krog:

Blaz Kavcic (Slovenia) beat 7-Sergiy Stakhovsky (Ukraine) 6-4 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete