Kavčič izpadel v Ostravi z Avstralcem, ki letos ni poznal zmage

27.04.2021
OSTRAVA, ČEŠKA - Slovenski tenisač Blaž Kavčič je izgubil v 1. krogu challengerja v Ostravi.

Blaž Kavčič je hitro izpadel na peščenem challengerju na Češkem. V tretjem največjem mestu te države ga je v 1. krogu s 6-3, 6-3 premagal petopostavljeni Marc Polmans iz Avstralije.

23-letni Polmans, 148. igralec sveta, se je pred leti nahajal tudi v Ljubljani na turnirjih serije Futures, svojega potenciala pa v posamični konkurenci zanekrat še ni dodobra predstavil, Več je naredil v dvojicah, saj je bil v četrtfinalu in polfinalu OP Avstralije. s 34-letnim Kavčičem, trenutno 218. igralcem sveta, sta se merila prvič. Po devetih zaporednih porazih in brez zmage v letošnji sezoni mu je uspelo zmagati prav danes.

Ljubljančan je nazadnje nastopal v Splitu in to zelo uspešno, ko je iz kvalifikacij končal kot finalist, izgubil je s prijateljem Blažem Rolo. Vzel si je malo premora, ta teden pa poiskusil v Ostravi, vendar se ni izšlo za 2. krog. Polmans je v 1. uri in 27 minutah več pokazal predvsem pri izkoristku drugega servisa, iz šestih brejk priložnosti je štiri izkoristil, Blaž le eno od sedmih. Končno število osvojenih točk je bilo 64:51.

Kavčič je ostal brez točk, nastop mu je prinesel le 450 evrov denarne nagrade.

Marc Polmans

Marc Polmans


Ostragroup Open 2021 by Moneta
Kraj: Ostrava (ČEŠ)
Datum: 26.04.2021 - 02.06.2021
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 44,820 EUR

1. krog:

5-Marc Polmans (Australia) beat Blaz Kavcic (Slovenia) 6-3 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete