Rola prvič premagal Kavčiča in osvojil peti turnir serije challenger

11.04.2021
SPLIT, HRVAŠKA - V drugem vseslovenskem finalu na turnirjih serije challenger v zgodovini je Blaž Rola po treh nizih premagal Blaža Kavčiča.

V Splitu, na peščenem turnirju serije challenger z nagradnim skladom 44,820 evrov, je bil danes slovenski dan. V velikem finalu sta se namreč pomerila dva Blaža, Rola in Kavčič, po treh nizih pa je bil z 2-6, 6-3, 6-2 boljši Rola, ki je prijatelja in rojaka premagal sploh prvič po treh izgubljenih medsebojnih srečanjih. ČESTITKE obema za super rezultat v Splitu in tudi njunemu trenerju Trupeju.

Šele drugič v zgodovini smo bili na turnirjih serije challenger priča finalu, v katerem sta se za naslov merila dva slovenska tenisača. Po devetih letih, ko sta se leta 2012 v An Ningu prvič med seboj za lovoriko udarila Slovenca Žemlja in Bedene (zmagal je Žemlja), sta pravljico v Dalmaciji spisala Rola in Kavčič. 

34-letni Kavčič, 245. na ATP lestvici, je nanizal kar šest zmag do finala. Začel je z dvema v kvalifikacijah, potem pa v 1. krogu odpisal še 4. nosilca. Na naslednjih treh tekmah je trikrat preobrnil rezultat po zaostanku niza in se dokopal do finala, v katerem je lovil 18. naslov na challengerjih. Štiri leta mlajši Rola (165. na ATP) je bil 6. nosilec, do finala pa je oddal en niz, v polfinalu je izgubil podaljšano igro proti Collariniju. Iskal je peti turnirski naslov in ga po preobratu in 2 urah ter 13 minutah tudi ujel. Nazadnje je bil zmagovalec pred dvema letoma v Leonu.

Vsi naslovi slovenskih teniških igralcev na turnirjih serije challenger
Blaž Kavčič 17
Aljaž Bedene 16
Grega Žemlja 6
Blaž Rola 5

Ptujčan je nekoliko bolje igral na prvem servisu, Ljubljančan pa na drugem. Oba sta naredila po eno dvojno napako, Roli je uspelo 5 asov, Kavčuču pa 1. V napetem in dokaj izenačenem obračunu sta oba imela po devet brejk žogic, Roli je uspelo štirikrat streti servisno igro tekmeca, Kavčiču pa trikrat. V lepi predstavi na glavnem terenu je bilo razmerje točk na koncu 84:79 v korist zmagovalca.

Blaža zapuščata turnir tudi z lepo bero točk. Rola je za zmago prejel 80 točk in 6,190 evrov denarne nagrade, Kavčič pa 48 točk in 3,650 evrov. 

Blaž Rola se sedaj odpravlja na peščeni challenger v Beograd, ki je močnejši in ima nagradni sklad kar 132,280 evrov, kot igralec, ki si je s fantastičnim nastopom v Splitu priigral neposreden nastop v glavnem delu (drugače bi moral v kvalifikacije) pa bo v 1. krogu igral s kvalifikantom. Blaž Kavčič ostaja v Splitu, kjer je naslednji teden še en turnir z enakim nagradnim skladom. Tudi on si je z izejmno predstavo ta teden zagotovil nastop neposredno med 32 najbolšimi. V 1. krogu ga čaka dvoboj z 2. nosilcem iz Avstralije Marcom Polmansem.


Split 1
Kraj: Split (HRV)
Datum: 05.04.2021 - 11.04.2021
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 44,820 EUR

Finale:

6-Blaz Rola (Slovenia) beat Q-Blaz Kavcic (Slovenia) 2-6 6-3 6-2

 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete