Muguruza zmagovalka WTA 500 turnirja v Chicagu

04.10.2021
CHICAGO, ZDA - Španka Garbine Muguruza je osvojila drugi letošnji naslov potem, ko je bila najboljša na WTA 500 turnirju v Chicagu.

Niz in brejk zaostanka, Garbine Muguruza je bila v slabem položaju v finalnem obračunu turnirja serije WTA 500 v Chicagu proti Tunizijki Ons Jabeur, a je nato našla pot do zmage in slavja. 

Muguruza je bila 2. nosilka v Chicagu, finalni obračun je dobila s 3-6, 6-3, 6-0 ter osvojila drugi naslov letos in deveti v karieri.

1 uro in 37 minut je trajal finale. ''To je bila spet ena najinih bitk. Že letos na Wimbledonu sva imeli tesen obračun, vedela sem, da ima tekmica za sabo najboljšo sezono v karieri ter sem se pripravila ter našla polno energije in navdih'', je sporočila španska teniška igralka po končanem dvoboju. ''V 1. nizu je Ons igrala fantastično, nisem bila na njenem nivoju. V drugem sem počasi našla prostor ter se dokopala do ribrejka ter tekmo popeljala v odločilni del. Dobila sem dodatno energijo in moč ter na koncu zmagala'', je še dodala Muguruza, ki si je tako drastično povečala možnosti za nastop na zaključnem turnirju WTA Finals v Guadalajari. 

Tudi Ons Jabeur je še vedno v igri za nastop med najboljšimi osmimi, trenutno drži deveto pozicijo. Letos je v Birminghamu kot prva Arabka osvojila turnir serije WTA.


Chicago Fall Tennis Classic
Kraj: Chicago (ZDA)
Datum: 27.09.2021 - 03.10.2021
Kategorija: WTA 500
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 565,530 USD

Finale:

2-Garbine Muguruza (Spain) beat 6-Ons Jabeur (Tunisia) 3-6 6-3 6-0

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete