Nadal nadaljuje s perfektno sezono, ni še izgubil in slavil tudi v Acapulcu

28.02.2022
ACAPULCO, MEHIKA - Španski teniški velemojster Rafael Nadal sploh še ni stopil na pesek pa ima v rokah letos že tri lovorike.

Rafa Nadal letos ostaja nepremagan. Dobil je vseh 15 odigranih obračunov, po zmagi v finalu na ATP 500 turnirju v Acapulcu pa ima sedaj na računu tudi enajst zaporedno dobljenih finalnih dvobojev.

V vročem, vlažnjem podnebju, težkih pogojih, je Rafa Nadal našel recept, da je v finalu s 6-4, 6-4 premagal Britanca Camerona Norrie-ja. Za Majorčana je to 91. turnirska zmaga in 4. v Acapulcu.

''To je bilo vedno posebno mesto. Vsa ta energija iz trubun, to je nekaj posebnega'', se je izrazil Nadal, ki ima 35 let in je verjetno v zadnjem stadiju svoje kariere, še posebej zaradi vseh poškodb, saj je samo lani zaradi poškodbe levega stopala manjkal več kot pet mesecev. In uspel mu je zmagovit povratek, še eden v nizu. Ja, ni prvič, da je Nadal vrnitev na terene takoj kronal z zmagoslavji.

In kaj je še uspelo Špancu ta teden. Prepričljivo je na poti s 6-3, 6-3 izločil tudi novo številko 1 svetovnega tenisa Daniila Medvedjeva in ga po finalu OP Avstralije ugnal še drugič letos. 15 zaporednih zmag v letošnejm letu, brez poraza, naslov brez izgubljenega niza in trenutno 20 zaporedno dobljenih nizov po finalu v Melbournu, samo v Acapulcu je to serijo poveal na 20 dobljenih nizov zapored. Rafa je igral v 128. finalu kariere, dobil je zadnjih 11 in se bo sedaj premaknil na 4. mesto ATP lestvice. S takšnim začetkom sezone in podobnem nadaljevanju je le še vprašanje časa, kdaj bo spet na samem vrhu. Res impresivno s strani kralja peska, ki je ta status že zdavnaj nadgradil v vvsestarnskega tenisača. Gre za igralca, ki ima pod streho vse naslove na grand slamih, vse po najmanj dvakrat in tudi trenutno drži naslov najboljšega tenisača vseh časov, če se naslonimo na naslove turnirjev velike četverice. Zbral jih je 21, največ izmed vseh v zgodovini. 


 

Abierto Mexicano TELCEL presentado por HSBC
Kraj: Acapulco (MEH)
Kategorija: ATP  500
Datum: 21.02.2022 - 27.02.2022
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 1,832,890 USD
https://abiertomexicanodetenis.com/en/

Finale:

4-Rafael Nadal (Španija) beat 6-Cameron Norrie (Britain) 6-4 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete