VIDEO! "Ne mislim še odnehati," je dejala Serena Williams!

24.06.2012
WIMBLEDON, LONDON - Najboljša teniška igralka zadnjega desetletja Američanka Serena Williams, še ne misli tako kmalu zaključiti aktivno kariero!

13-kratna zmagovalka grand slam turnirjev Serena Williams je razblinila dvome in potrdila, da misli igrati tenis še kar nekaj časa in prav tako njena starejša sestra Venus:

"Nimam namena, da bi odnehala in mislim, da za Venus velja enako. Preveč uživam, ko sem na igrišču," je 2 dneva pred začetkom Wimbledona dejala Serena Williams!

Na vprašanje kaj ji je najbolj všeč pri tenisu, je Serena odgovorila:

"Rada tekmujem, rada imam izzive in rada osvajam trofeje. Če bom nekoč začutila, da ni več tako, bom odnehala. To je to kar imam rada. Rada stopim na igrišče in začutim to atmosfero, ta ambient. Ta trenutek me izpolnjuje, morda sem malo sebična, a ljubim ta trenutek"!

Ko je Serena zadnjič stopila na igrišče ni šlo po načrtih in tudi zmagovalnega pokala ni bilo v bližini. Prvič v svojem 47. nastopu na grand slam turnirjih je izgubila v 1. krogu Roland Garrosa in to proti 111. igralki sveta, Francozinji Virginie Razzano s 4:6, 7:6(5), 6:3. Serena je vodila s 5:1 v podaljšani igri drugega niza in bila le 2 točki oddaljena od zmage.

Po nekaj tednih premora je prebolela veliko razočaranje in preklopila s peščene podlage na travnato. Sedaj je pripravljena na lov za 5. lovoriko v Wimbledonu in 14. skupno:

"Ne glede nato, ali bi zmagala v Parizu, ali izgubila v 1. krogu kot se je zgodilo, sem vedno ekstremno motivirana. Če kaj, me porazi še bolj motivirajo"!

Pred desetletjem je Serena Williams osvojila Roland Garros in Wimbledon enega za drugim. Od takrat ni to uspelo še nobeni ženski. Letos ima to priložnost Rusinja Marija Šarapova, ki je z osvojitvijo Roland Garrosa kompletirala zbirko grand slam turnirjev.

"Ni dvoma, da je najtežje osvojiti Pariz in London enega za drugim. Še posebej, ker ni veliko časa po zmagi in proslavi naslova v Roland Garrosu, za pripravo na Wimbledon, kjer je vse veliko drugače," je dejala št. 1 ženskega tenisa Marija Šarapova!

 

foto : Oli Scarf gettyimages

vir : AP

video : ESPN

pripravil : Marjan B.

 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete