Pablo Cuevas v dramatičnem finalu Sao Paula komaj premagal navdahnjenega Vannija

16.02.2015
SAO PAULO, BRAZILIJA - Urugvajec Pablo Cuevas je na ATP250 teniškem turnirju v Braziliji prišel do tretje lovorike v karieri.

5. nosilec Pablo Cuevas je v finalu ATP turnirja serije 250 v Sao Paulu komaj premagal ta teden neverjeno navdahnjenega Italijana Luco Vannija s 6-4, 3-6, 7-6(4).

Cuevas je bil prvi Urugvajec v finalu brazilskega turnirja, v finalih pa je izjemno zanesljiv. Dobil je vse tri odigrane, tudi lani v Bastadu in Umagu. 

''Oba sva bila zelo nervozna. Mislim, da sem prvič igral finale kot favorit. Ko sem videl s kom igram sem mislil, da ne morem izgubiti, a je bilo zelo zapleteno. Moj tekmec ni imel kaj izgubiti, bil je samozavesten in je eden boljših serverjev. V pomembnih trenutkih sva imela kar nekaj začetniških napak, prav tako proti koncu srečanja. Zmagal je ta, ki jih je naredil manj'', je bil odkrit Cuevas.

Vanni je bil zelo blizu uspeha, ko je v 3. nizu prišel do brejka za vodstvo 5-4, a breme največjega uspeha v karieri (pred današnjim dnem sploh ni dobil dvoboja na ATP turneji, še več, nikdar ni igral v glavnem delu) je bilo preveliko. Tudi v podaljšani igri je Urugvajec osvojil sedem zadnjih točk od desetih in se bo jutri prvič prebil blizu TOP25 na ATP lestvici. Ogromno bo napredoval tudi Italijan, prišel bo takoj za TOP100, kar bo daleč najboljša uvrstitev za devetindvajsetletnika. 

Presrečni Luca Vanni s čekom za 42,600 USD, ki pripada finalistu Odprtega prvenstva Brazilije v Sao Paulu

Presrečni Luca Vanni s čekom za 42,600 USD, ki pripada finalistu Odprtega prvenstva Brazilije v Sao Paulu

Ni veliko manjkalo, pa bi Vanni postal prvi po Darcisu in letu 2007, ki bi osvojil ATP turnir ne da bi pred tem dobil tekmo na turneji. Klub porazu ni bil razočaran. ''Srečen sem. Bil je tesen dvoboj. Boril sem se po svojih najboljših močeh, res sem ponosen nase'', je povedal Vanni, ki se sploh ni zavedal, da je imel servis za zmago. Na koncu je dodal, da je bil nasprotnik pač boljši, v igri, ko je imel začetni udarec za lovoriko, pa je Cuevas odigral odlično.

 

Brasil Open
Kraj: Sao Paulo
Kategorija: ATP 250
Datum: 09.02.2015 - 15.02.2015
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: pesek (indoor)
http://www.brasilopen.com.br/


Finale:

5-Pablo Cuevas (Uruguay) beat Luca Vanni (Italy) 6-4 3-6 7-6(4)               

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete