Podaljšana igra 3. niza usodna za Žemljo!

03.11.2011
ECKENTAL, NEMČIJA - Naš 2. najboljši tenški igralec Grega Žemlja je letos še enkrat več izgubil v odločilni podaljšani igri!

Tokrat je bil zanj usoden češki teniški igralec Jan Hernych, ki je na turnirju serije challenger z nagradnim skladom 30,000 evrov, slavil v treh nizih z rezultatom 6:4, 2:6, 7:6(6), pri tem pa je naš igralec v podaljšani igri zapravil zaključno žogico za zmago!

Bauer Watertechnology Cup 25-letni Žemlja tako zapušča po 2. krogu, z grenkim priokusom, da je bil za las oddaljen od četrtfinala in večjega števila točk. 2 uri in 2 minuti je trajal slovensko-češko obračun, dvoboj med trenutno 123. igralcem sveta doma iz Kranja in 32-letnim Pražanom, 218., nekoč pa 59 iz ATP lestvice.

Hernych ubranil zaključno žogo

Zanimiv dvoboj je postregel z vsem. Na koncu pa je Grega osovjil več točk (101:96), a je imel veliko manj priložnosti za brejk. Po izgubljenem 1. nizu, kjer je dvakrat oddal začetni udarec, je v drugem zaigral zelo suvereno. Dva brejka ob predpostavki, da tekmeci ni dovilil, da bi se dokopal do takšne priložnosti, je zlahka izenačil. Odločilni del dvoboja je bil bolj na strani Čeha, ki si je priigarl kar 8 priložnosti za odvzem začetnega udarca, a je Žemlja prav vse ubranil. O zmagovalcu je odločala podaljšana igra, v kateri si je Kranjčan pri 6-5 zagotovil zaključno žogo na svoj servis. Ni šlo, naslednje tri točke so pripadle češkemu teniškemu veteranu, s tem pa tudi četrtfinale Eckentala, dvoranskega turnirja, ki se igra na tepihu. Kot zanimivost naj omenimo, da je Gorenjec letos izgubil 5 dvobojev v podaljšani igri 3. niza.

Grega (6. nosilec) si je za igranje v 2. krogu vpisal 6 točk in 530 evrov.

Takoj po odigranem dvoboju je Grega Žemlja skupaj z Italijanom Alessandrom Mottijem nastopil še v 2. krogu igre dvojic. Kot, da ni bil dovolj že tesen poraz proti Berdychu, je tudi tukaj Grega izgubil. Tokrat v šampijonskem 3. nizu. Rezultat se je na koncu gasil 4:6,6:3,11:9 za nemškorusko navezo Andre Begemann, Aleksander Kudrjavcev!

V tej konkurenci si je Grega priigral 15 ATP točk in 200 evrov!

 

pripravil: L.S.

foto: GoogleImages

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete