Eckental: Ernests Gulbis dobil četrtfinale z Žemljo!

02.11.2012
ECKENTAL, NEMČIJA - Še lani 21. teniški igralec sveta in večni talent Ernests Gulbis je v četrtfinalu Eckentala premagal najboljšega slovenskega tenisača z 2-1 v nizih.

Grega Žemlja je končal z nastopi v Eckentalu. Na 30,000 evrov vrednem teniškem ATP challenger turnirju na Bavarskem je v četrtfinalu igral z Latvijcem Ernestsom Gulbisem, ki ga je porazil po točno 2 urah in treh nizih s 4-6, 6-4 in 6-3.

To je bi peti dvoboj Slovenca in Latvijca, slednji pa je znižal izid na 2-3. 24-letni Latvijec je znano ime, pred katerim pa Grega ni imel 'rešpekta'. Še lani je bil Gulbis 21. na svetu, v tem tednu pa je 151., v glavni del pa se je uvrstil kot srečni poraženec, z današnjo zmago pa bo jutri lovil finale.

Grega je bil tudi gost na uradni Facebook strani turnirja v Eckentalu. Kot 1. nosilec in zvezda challengerja je odgovarjal na vprašanja fanov (video spodaj).

Odlično se je Gorenjec spopadel s tekmecem in dvorano v Eckentalu, tokrat pa je bil v uvodnem nizu odličen tudi na drugem servisnem udarcu. Dobesedno popolno je odigral Grega 1. niz, v katerem je oddal le 4 točke na svojem servisu ter imel 82% in 87% uspešnost. 13 točke več od tekmeca in brejk ob pravem trenutku (9. igra) sta mu prinesla uvodni del dvoboja.

Kot 51. tenisač sveta in 1. nosilec turnirja na tepihu se Grega ni pustil zmotiti tudi v nadaljevanju, ki pa je imel slabši konec. Gulbisu je uspelo streti začetni udarec Grege v 6. igri. Žemlja se je vrnil ekspresno, z ribrejkom še pred menjavo strani, nato pa v 9. igri stisnil Latvijca, a dve brejk žogi sta ostali brez zaključka oz. jih je tekmec ubranil in si sam pripravil podobno, ki pa je vse takoj vnovčil ter tekmo pripeljal v 3. niz.

Kot se je izkazalo, je bil konec drugega niza prelomen trenutek tekme. Gulbisu je uspelo v odločilnem delu priti do odvzema servisne igre v 4. igri ter nato potrditi brejk (4-1), prednost pa je skrbno hranil vse do konca. Žemlja je poskušal vse, da obrne potek, še posebej v zadnji, 9. igri, ko je ubranil 4. zaključne točke nasprotniku, žoge za brejk pa ni uspelo pretvoriti v brejk. Gulbis je v 3. nizu fantastično igral na 1. servis, ki ga je dobesedno reševal. Dobil je vseh 15 točk, ko je zadel prvi servis.

Ernests Gulbis je v četrtfinalu Eckentala ustavil Žemljo

Ernests Gulbis je v četrtfinalu Eckentala ustavil Žemljo

Latvijec je tekmo končal s 13 asi (Žemlja 7) in dvema točkama več (94-92). Izkoristil je 3 žoge za brejk od 5, Grega pa 2 od 6. Izenačen dvoboj je odločila boljša igra Gulbisa na prvem začetnem udarcu medtem, ko je bil pri drugem Grega veliko boljši.

Četrtfinale je Kranjčanu prineslo 15 točk in 875 evrov. Letos je Grega od junija naprej osvojil že 3 lovorike na challengerjih, pred dvema tednoma pa je kot prvi Slovenec igral v finalu ATP turnirja na Dunaju..

Četrtfinale:

(LL) Ernests GULBIS (LAT) 4-6 6-4 6-3  (1) Grega ZEMLJA (SLO)

 

pripravil: L.S.

foto: atpworldtour.com

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete