Grega Žemlja dve uri lomil odpor neznanega Šveda!

30.10.2012
ECKENTAL, NEMČIJA - Najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja je na ATP challenger teniškem turnirju v 1. krogu, kot 1. nosilec imel neverjetno veliko težav, če pomislimo, da se je soočil z nasprotnikom, ki ga ne najdemo na ATP lestvici in ima le 16 let.

Šved Elias Ymer bo verjetno današnji datum vpisal z zlatimi črkami v notes, saj je v uvodnem krogu 30,000 evrov vrednega teniškega turnirja serije challenger namučil Grega Žemljo, ki kotira kot 1. nosilec.

Kot 'no name', pri 16.letih, tako namučiti 51. tenisača sveta, je velika vzpodbuda za najstnika iz Skandinavije, našemu tenisaču pa opozorilo, da je treba iti v vsako tekmo popolnoma osredotočen, še posebej ko si favorit in je v igri 1. krog. 26-letni Kranjčan, ki je pred tednom dni igral veliki finale ATP turnirja na Dunaju s Juanom Martinom del Potrom, je potreboval 2 uri, da se je rešil iz zagate ter Šveda ugnal z 2-6, 7-6(2) in 7-5.

Verjetno si še Grega ni mislil, da bo imel toliko težav s 16-letnim Švedom, ki je bil v glavnem delu po zaslugi organizatorjev in 'wildcarda'. Prvi niz je nasprotnik dobil kar s 6-2, Gregi pa trikrat vzel servisno igro. Na tepihu začetni udarec Gorenjcu nikakor ni stekel, še posebej pa ne drugi, kjer je Elias dobival točko za točko. Povrh vsega so se prikradle tudi dvojne napake. Samo v 1. nizu jih je bilo sedem. Grega je držal vodstvo v drugem delu tekme, Šved pa se je vrnil in izsilil tajbrejk, ki ga je izkušeni Kranjčan dobil, v 3. nizu pa tlakoval pot k zmagi v 8. igri. Imel je 5-3 pa tudi to ni bilo dovolj. Potreben je bil še 6 brejk v dvoboju, da je po 1 uri in 75 minuah ošel med 16 najboljših in preprečil veliko senzacijo. Na koncu je Grega dobil pičle 4 točke več (109-105), ki so bile dovolj za zmago, za novih 6 točk in 530 evrov.

16-letni Elias Ymer je dodobra namučil Žemljo v 1. krogu Eckentala

16-letni Elias Ymer je dodobra namučil Žemljo v 1. krogu Eckentala

Četrtfinale bo Grega lovil proti Belorusu Vladimiriju Ignatiku. 22-letnik je na 144. mestu računalniške lestvice, z Grego pa sta že igrala. Obakrat v letu 2010 je bil boljši Žemlja po treh nizih, v kvalifikacijah OP Francije in 2. krogu challengerja v Caltanissette.

 

1. krog:

(1)Grega Zemlja (SLO) 2-6 7-6(2) 7-5 (WC) Elias Ymer (SWE)

 

pripravil: L.S.

foto: atpworldtour.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete