Polona Hercog izpadla v četrtfinalu Carigrada!

12.09.2020
Najboljša slovenska teniška igralka ni upravičila vlogo favoritinje!

CARIGRAD, TURČIJA - 29-letna Polona Hercog (49. na WTA) se je na WTA International turnirju v Carigradu, poslovila v četrtfinalu. V vlogi 3. nosilke je klonila proti 22-letni Španki Pauli Badosi Gibert (94. na WTA) s 6-4, 3-6, 4-6 v nizih. Slednja je po treh nizih dobila tudi njun edini dvoboj do sedaj  v Rabatu pred dvema letoma!

Slovenka je sicer suvereno začela dvoboj in v 1. nizu dominirala s svojim servisom. Že v uvodni igri je prišla do bejka. V 10. igri je realizirala tretjo zaključno žogico ter povedla v nizih. Polona je v 2. nizu v 6. igri 6x ubranila brejk priložnosti Španke, a sedme ni zmogla in Paula je vodstvo ohranila do izenačenja v nizih. 3. niz je prinesel nervozno in napeto tekmo. gledali smo tipični "ženski" tenis, saj nobena igralka ni ohranila servisa. Ključna je bila 9. igra v kateri je Hercogova zapravila priložnost za vodstvo s 5-4. Pri rezultatu 40:40, je odtis žogice Slovenke preverila še glavna sodnica in potrdila odločitev linijske sodnice, da je bila izven igrišča. Igra je nato šla v korist Pauli. Polono je odločitev sodnice vrgla iz tira in si je pri menjavi strani še sama ogledala odtis. Prepričana je bila, da je bila žogica v igrišču. 10. igro je odigrala skoraj brez borbe in ni osvojila niti točke do konca dvoboja. Vsekakor si pri teh izkušnjah ne bi smela dovoliti, da jo neka sporna odločitev tako iztiri.

Polona Hercog je osvojila 60 WTA točk in prejela 5.006$ denarne nagrade!

Med štirimi polfinalistkami ni nobene nosilke turnirja (kar 2 kvalifikantki), še največ možnosti za zmago pripisujejo Kanadčanki Eugeniji Bouchard, ki je izločila 1. nosilko, Rusinjo Svetlano Kuznjecovo!


TEB BNP Paribas Istanbul Cup
Kraj: Carigrad (TUR)
Datum: 07.09.2020 - 13.09.2020
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $202,250
Podlaga: Pesek
http://www.istanbulcup.com/

Četrtfinale:

Paula Badosa Gibert (Spain) 3-Polona Hercog (Slovenia)  4-6 6-3 6-4 

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete