Zidanškova neprepričljivo do uvodne zmage v Lozani, kjer je 1. nosilka

12.07.2021
LOZANA, ŠVICA - Redko se zgodi, če se je sploh kdaj, da je Slovenka prva nosilka na WTA turnirju.

Senzacija OP Francije Tamara Zidanšek se je odpravila na peščeni WTA 250 turnir v Švico, kjer je kot 50. igralka sveta prvopostavljena. Treba bi bilo daleč nazaj, da bi videli kdaj je bila slovenska teniška igralka 1. nosilka na kakšnem od WTA turnirjev.

23-letna Konjičanka je po velikem uspehu na Roland Garrosu, kjer je prišla do polfinala, slabše odigrala na pesku v Hamburgu, tudi v Lozani pa v 1. krogu ni bila najbolj prepričljiva. Zidanškova je za uvod igrala z 32-letno Rusinjo Marino Melnikovo, 182. na WTA lestvici in jo izločila po treh nizih z 2-6, 6-3, 6-2.

Tamara je izgubila uvodni niz potem, ko ke zelo slabo vihtela lopar na lastnem servisu, saj je Rusinja prišla do treh brejkov. Na srečo se je v nadaljevanju sestavila. V drugem delu je izkoristila edino brejk žogico, sama pa ubranila kar sedem priložnosti nasprotnice, v tretjem pa postavila stvari na svoje mesto. Trije odvzeti začetni udarci un vstop v 2. krog po malo manj kot dveh urah igre. Razmerje točk je bilo 91:76. Melnikovo je premagala drugič, prvič sta se srečali na ITF turnirju v Puneju na trdi podlagi leta 2018

Na naspotnico v 2. krogu Tami še čaka, bo pa se merila z zmagovalko obračuna med Mandy Minello in Varvaro Gračevo, na papirju bo seveda favoritinja do konca, saj je prvopostavljena.


Ladies Open Lausanne
Kraj: Lozana (ŠVI)
Kategorija: WTA 250
Datum: 12.07.2021 - 18.07.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 235,238 USD
http://ladiesopenlausanne.ch/

1. krog:

1-Tamara Zidansek (Slovenia) beat Marina Melnikova (Russia) 2-6 6-3 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete