Zidanškova v finalu Lozane po prvi naslov v karieri

17.07.2021
LOZANA, ŠVICA - Slovenska teniška igralka je tretjič v finalu turnirjev serije WTA.

Odlična Tamara Zidanšek se je kot 1. nosilka uvrstila v finale peščenega WTA turnirja v Lozani, kjer bo iskala prvenec. Dvakrat je že bila v finalu, v tretje gre po navadi rado...

23-letna Zidanškova nadaljuje z odličnimi predstavami in dokazuje, da polfinale OP Francije ni bilo naključje. Kot 50. igralka sveta bo naslednji teden še napredovala po lestvici, karierna uvrstitev ji ne uide, začini pa jo lahko s prvo zmago na turnirjih serije WTA. Tamara že ima lovorike iz WTA turnirjev, a kategorije 125. V finalu turnirjev WTA 250 je bila letos v Bogoti in pred dvema letoma v Nürnbergu.

Igralka, doma iz Slovenskih Konjic, je rutinsko opravila z naturalizirano Belgijko Marino Zanevsko. Le ta se je rodila v Ukrajini, pri 27-letih pa je še brez naslova na turneji, trenutno je 193. igralka sveta, v TOP100 pa ni pogledala nikoli. Zidanškova bi z zmago v Lozani prišla verjetno tudi med 40.

Zanevska ni bila kos najboljši slovenski tenisačici, čeprav ji je uspelo obrniti potek po zaostanku 0-2, v 4-2. Tamara se je zbrala pravočasno, ujela priključek in v 12. igri zlomila nasprotnico za osvojen prvi niz. V drugem delu je bilo lažje, šlo je bolj gladko, dva brejka sta bila dovolj za zmago po 1 uri in 35 minutah. Razmerje točk je bilo 74:58 v prid Slovenki, rezultat pa 7-5, 6-3.

Vsekakor pa naloga in naslov kot 1. nosilke ne bo lahka. V finalu bo njena nasprotnica Clara Burel, ki je dobila vsefrancoski obračun s Caroline Garcio. 20-letnica iz Rennesa je 125. na svetovni teniški lestvici, napreduje iz dneva v dan. Medsebojno statistiko imata prazno, je pa Francozinjo pred kratkim v 2. krogu Wimbledona premagala Kaja Juvan.


Ladies Open Lausanne
Kraj: Lozana (ŠVI)
Kategorija: WTA 250
Datum: 12.07.2021 - 18.07.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 235,238 USD
http://ladiesopenlausanne.ch/

Polfinale:

1-Tamara Zidansek (Slovenia) beat Maryna Zanevska (Belgium) 7-5 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete