Razboršek bo debitiral za Slovenijo v pokalu Davis; Južnoafričani brez najboljših-Andersona in De Voesta!

24.03.2012
Kapetan slovenske teniške reprezentance Blaž Trupej je objavil postavo za srečanje Slovenije in Južne Afrike v okviru 2. kroga I. evroafriške skupine Davisovega pokala. V ekipi bo prvič Nik Razboršek, a naši fantje imajo lahko sladke skrbi, saj tekmeci na svojem terenu igrajo brez udarne dvojice Kevin Anderson in Rik De Voest.

Srečanje je na sporedu od 6. do 8. aprila 2012, gostitelj pa je Južna Afrika. Domačini so izbrali trdi podlago, srečanje pa se bo igralo v Arthur Ashe centru v Johanessburgu. Južnoafričani sestave svoje ekipe še niso sporočili, morajo pa to storiti najkasneje 10 dni pred začetkom srečanja. Jasno je le to, da v ekipi ne bo najboljših, Kevina Andersona in Rika De Voesta, kar na širiko odpira vrata zgodovinski uvrstitvi v Davisovem pokalu. Zmaga bi naše štiri mušketirje s kapetanom odpeljala v odličilni dvoboj za vstop v Svetovno skupino.

Slovenijo bodo v Johannesburgu zastopali Blaž Kavčič (107.), Grega Žemlja (130.), Janez Semrajc (668.) in Nik Razboršek. Slednji bo debitiral v majici s slovenskim grbom v Davisovem pokalu.

Južnoafričani hendikepirani

Po pisanju uradne spletne strani Teniške zveze Južne Afrike (SATA) ne bosta nastopila njihova najboljša igralca Kevin Anderson (28.) in Rik De Voest (124.). Prvi čaka v ZDA na pridobitev zelene karte, za nameček pa bo manjkal tudi Fritz Wolmerans.

Zelo dobro informacijo za našo moško teniško reprezentanco je potrdil tudi kapetan Južne Afrike, John-Laffnie de Jager. "Kevin mi je povedal, da ne sme zapustiti Združenih držav Amerike, medtem ko je v procesu pridobivanja zelene karte," je povedal De Jager. "Kevin potrebuje vizo, saj drugače ne more oditi iz ZDA in igrati za Južno Afriko v Davisovem pokalu," je še dodal kapetan naših nasprotnikov.

Zanimivo je, da je bil Anderson pravočasno obveščen o vseh datumih, ki jih je moral poznati zaradi pridobivanja vize. Prav zaradi tega je bil kapetan še dodatno jezen in razočaran: "Zanimivo bo videti, če bo Kevin dobil vizo za pot v Evropo, kjer se začnejo ATP turnirju na pesku… takoj po Davisovem pokalu!"

Ekipa Južne Afrike je ostala takorekoč brez najboljših igralcev pred tekmo s Slovenijo. Trupeju, Kavčiču in Žemlji, Semrajcu in Razboršku (zamenjal Bedeneta) se odpirajo vrata v dvoboj, ki pelje v svetovno skupino Davisovega pokala

Ekipa Južne Afrike je ostala takorekoč brez najboljših igralcev pred tekmo s Slovenijo. Trupeju, Kavčiču in Žemlji, Semrajcu in Razboršku (zamenjal Bedeneta) se odpirajo vrata v dvoboj, ki pelje v svetovno skupino Davisovega pokala

Takšna priložnost se ne ponudi vsak dan - treba jo bo izkoristiti

Kakorkoli že, trenutno karte kažejo dobro za Slovenijo. Če bi Anderson igral za Južno Afriko, bi bile možnosti naših fantov za uspeh znatno manjše. Tako pa bo zdaj potrebno premagati le še težavo domačega igrišča, ki je v Davisovem pokalu znana problematika.

Za Južno Afriko naj bi igrali Izak van der Merwe (128. na ATP), Raven Klaasen (271.), Ruan Roelofse (377.) in Jean Andersen (1,004.), slednja dva pa sta v selekciji ''Bafane Bafane'' novinca oz. debitanta.

 

pripravil: L.S. (vir: TZS)

foto: Bojan Matevžič in L.S.
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete