Trupej izbral ekipo za pomembno tekmo v Davisovem pokalu!

04.09.2013
Slovenski kapetan pokala Davis je sporočil imena igralcev, ki bodo od 13. do 15. septembra branili slovenske barve na pomembni tekmi z Južnoafriško republiko.

Pred slovenskimi tenisači je zelo pomembna tekma v pokalu Davis. Od 13. do 15.  septembra se bodo v ljubljanskem športnem parku Tivoli pomerili z ekipo Južne Afrike, zmagovalec pa ostaja v 1. evroafriški skupini najstarejšega moštvenega tekmovanja na svetu. 

Kapetana sta objavila seznam igralcev, ki pa ni presenetil.

Že nekaj časa je bilo jasno, da v slovenski ekipi ne bo Aljaža Bedeneta, ki potrebuje točke in se je v tem terminu odločil nastopiti na ATP Challenger turnirju v Banja Luki, je pa kapetan Blaž Trupej le uspel pregoviriti, da se reprezentančne akcije udeleži  tretji  najboljši slovenec na teniški lestvici Blaž Rola. Nastop njegovega varovanca Blaža Kavčiča ni bil vprašljiv. Ljubljančan je v dobri formi in bo prvo ime čez nekaj dni na tivolskem pesku, je pa v ekipi prijavljen tudi prvi slovenski  teniški mož Grega Žemlja. 26-letni Kranjčan ima obilo težav z zdravjem v letošnji sezoni, zato je vprašanje, če bo sploh stopil na teren, toda njegova prisotnost bo vsekakor dodatna motivacija za ekipo. Po odličnih igrah, treh naslovih na Futuresih in vrnitvi po daljši odsotnosti, pa je vpoklic Janeza Semrajca logična izbira. 24-letni Ljubljančan se je dokazal in potrdil, da je boljši od veliko višje uvrščenih nasprotnikov ter bo dodana vrednost ekipi.

Južnoafriška reprezentanca je pred letom dni v Sowetu Slovence premagala kar s 5-0, brez njihovega najboljšega tenisača Kevina Andersona. To je resno opozorilo našim teniškim asom, ne  glede na to, da tokrat pripravljamo peščeno podlago, na kateri spet ne bo Andersona. 20. igralec sveta je zaradi neigranja za reprezentanco za nameček padel tudi v nemilost južnoafriških medijev. Prav tako v ekipi gostov ne bo Izaka  Van Der Merweja, ki je poškodovan in ima zaščiten ranking. Selektor JAR-a John Laffnie de Jager razpolaga z  Rikom De Voestom, Ravenom  Klaasnom, Ruanom Roelofsejem in novincem Deanom  O'Brienom

Reprezentanca Južne Afrike prihaja v Ljubljano brez Kevina  Andersona.

Reprezentanca Južne Afrike prihaja v Ljubljano brez Kevina Andersona.

Slovenija:
Grega Žemlja (s 62; d 311)
Blaž Kavčič (s 126; d 422)
Blaž Rola (s 217; d 481)
Janez Semrajc (s 493; d 1137)
Kapetan: Blaž Trupej

Južna Afrika:
Rik De Voest (s 162; d 199)
Raven Klaasen (d 62)
Ruan Roelofse (s 513; d 154)
Dean O'Brien (s 577; d 638)
Nikala Scholtz (s 639; d 844)
Kapetan: John Laffnie de Jager

Zaradi finančnih razlogov neposrednega  prenosa tekem ne bo (vir: TSA)

Na lestvici Slovenija kotira na 39. mestu, Južnoafričani so 34. V medsebojnih dvobojih vodi Južna Afrika, ki je lani aprila na trdi podlagi centra Arthur Ashe Tennis Complex v Sowetu slavila s 5-0. Neposrednega prenosa tekem zaradi finančnih razlogov ne bo, zato le pridite v Tivoli spodbujat slovenske tenisače, da se obdržijo v 1.evroafiški skupini in naslednje leto poskušajo prvič v zgodovini vkorakati v svetovno skupino pokala Davis. 

 

pripravil: L.S.

foto:  Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete