Serena Williams lovi koledarski grand slam, Marija Šarapova odpovedala nastop!

01.01.2013
Medtem, ko Američanka Serena Williams že igra 2. krog močnega WTA turnirja v Brisbanu, je Rusinja Marija Šarapova preventivno odpovedala svoj nastop v 2. krogu, kot 2. nosilka je bila v 1. krogu prosta!

BRISBANE, AVSTRALIJA - Najboljša teniška igralka zadnjega desetletja Serena Williams si želi letos osvojiti koledarski grand slam (zmaga na vseh 4 grand slam turnirjih v istem letu). Če ji bo to uspelo, bo 1. igralka po slavni Nemki Steffi Graf, ki ji je to uspelo leta 1988. Američanka je v letih 2002/03 že osvojila 4 zapored in ima tako imenovani "Serena slam". Tega lahko ponovi letos, če osvoji OP Avstralije in Roland Garros, saj je pred tem osvojila OP ZDA in Wimbledon!

"Mislim, da bo imela vsaka igralka, ki bo slavila v Melbournu, enak cilj. Mislim, da bo Viktorija Azarenka, Marija Šarapova, ali katerakoli bo pač osvojila OP Avstralije razmišljala enako, sama definitivno čutim tako," je na tiskovni konferenci dejala Serena Williams!

Kasneje je Marija Šarapova za časnik Courier-Mail dejala :

"Mislim, da je Serena sposobna tega. Osvojila je 2 zadnja grand slam turnirja. Vse je možno, a to je dokaj težko doseči. Kako težko? Sama še nisem imela priložnosti, tako da ne vem"!

Marija Šarapova pa je kasneje odpovedala svoj nastop na turnirju v Brisbanu, saj je začutila bolečine v predelu desne ključnice, na treningu pred prvim dvobojem.

"Še vedno imam nekaj časa za pripravo na OP Avstralije. Sem na pravi poti, treniram dobro in ne bi rada ogrozila tega kar sem naredila v pripravljalnem obdobju. Moram ravnati pametno," je dejala Marija.

Rusinja je zaradi poškodbe v Brisbanu odpovedala tudi lani, a se je do Melbourna dobro pripravila in prišla celo do finala, kjer je izgubila proti Belorusinji Viktoriji Azarenki.

"Imam rahlo vnetje ključnice, zato sem izvide magnetne resonance poslala zdravniku v New York. Ocenil je, da teden dni ne smem izvajati gibov z roko preko glave. Če sem iskrena sem se teh gibov izogibala že nekaj dni. Mislim, da se bo s časom to uredilo. Pomembno je, da bom v Melbournu povsem zdrava in samozavestna. Ni mi potrebno igrati nekaj turnirjev zapored, da bi čutila tako," je zaključila Marija Šarapova. Z njenim odstopom se je v četrtfinale neposredno uvrstila Avstralka Jarmila Gajdosova, ki se bo pomerila s Slovakinjo Danielo Hantuchovo!

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete