Slovenke zlahka opravile tudi z Južnoafričankami

20.04.2017
Slovenska teniška reprezentanca za Pokal federacij je po včerajšnji zmagi proti prvi nosilki Švedski, danes zmagala še proti Južnoafriški republiki. Rezultat 3:0 pove vse o premoči naših vražjih Slovenk.

Potem ko je Slovenija prvi dan tekmovanja v Siauliaiu v skupini A premagala Švedsko, ji je danes nasproti stala reprezentanca JAR, ki je včeraj gladko z 0:3 izgubila proti Norveški. V prvem dvoboju posameznic je Dalila Jakupovič (134. na WTA) brez težav s 6-1, 6-3 premagala Ilze Hattingh (977. na WTA). Dalila je nasprotnici kar petkrat odvzela začetni udarec ter bila tudi v osvojenih točkah bistveno boljša (65:37) tekmica.

V drugem dvoboju sta se pomerili Tamara Zidanšek (142. na WTA) in Chanel Simmonds (342.). Po včerajšnji zmagi 19-letne Tamare proti Johanni Larsson (53.), je tudi danes prvopostavljena Slovenka dobro prenesla odgovornost na svoja pleča in zanesljivo priborila novi par točk in predčasno zmago slovenski ekipi. Za zmago s 6-4, 6-2 je Tamara potrebovala 64 minut. Po dveh dneh in dveh zmagah je Tamara, ob svojem premiernem nastopu na Pokalu federacij, povedala: »Res sem zelo zadovoljna. Dobro igram in zmagujem, a gre vse na račun odličnega vzdušja v ekipi. Lepo je biti del ekipe, ki vseskozi navija zate in ti daje krila ob igrišču. Lepo je tukaj v Siauliaiu. Podlaga je hitra, a sem se dobro privadila nanjo.«

V obračunu dvojic je kapetan Andrej Kraševec na igrišče poslal Andrejo Klepač in Dalilo Jakupovič, ki sta gladko dobili prvi niz, v izenačenem drugem priznali premoč tekmicama ter v tretjem zaigrali kot znata in južnoafriški navezi Hattingh/Le Roux zavezali kravato.
Pokal federacij, 2. krog, 2. Evroafriška skupina – Siauliai (Litva)

Slovenija – Južnoafriška republika 3:0

Dalila JAKUPOVIČ (SLO) - Ilze HATTINGH (JAR) 6:1, 6:3
Tamara ZIDANŠEK (SLO) – Chanel SIMMONDS (JAR) 6:4, 6:2
Andreja KLEPAČ, Dalila JAKUPOVIČ (SLO) – Ilze HATTINGH, Madrie LE ROUX (JAR) 6:2, 4:6, 6:0


Slovenija bo v petek ob 10. uri igrala tretjo tekmo skupine A proti Norveški, ki je prvi dan s 3:0 premagala JAR, danes pa z 0:3 klonila proti Švedski.

 

pripravil: L.S.

foto: Tenis Slovenija

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete