Teliana Pereira po 27 letih prva Brazilka v finalu WTA turnirja!

19.04.2015
V finalu WTA turnirja v Bogoti se bosta pomerili Brazilka Teliana Pereira in Kazahstanka Jaroslava Švedova!

BOGOTA, KOLUMBIJA - 26-letna Teliana Pereira (130. na WTA) je v polfinalu WTA International turnirja presenetila še 1. nosilko Ukrajinko Elino Svitolino in jo premagala s 7:6(7), 6:3 v nizih. Po letu 1988 (Neige Dias, Barcelona 1988)  je postala prva Brazilka, ki se je uvrstila v finale kakega WTA turnirja. Pereira se je rodila šele nekaj mesecev kasneje, ko je Diasova osvojila Barcelono!

Prvi niz je bil za ženske na zelo visokem nivoju, saj sta obe igralki suvereno držali svoj servis in se nista soočili z brejk priložnostjo nasprotnice. V podaljšani igri je tenisačica iz Odese povedla s 5:2, a je Brazilka preobrnila rezultat v svojo korist. Tudi 2. niz je ponudil nekaj drame. Teliana je povedla s 4:1, a se je Svitolina vrnila in zmanjšala na 3:4 ter imela svoj servis. Sledil je še en brejk Brazilke, ki je z veliko težavami zaključila 4. "match" žogico!

Pereira: "Počutim se odlično. Svitolina je velika igralka, zelo težko jo je bilo premagati. Poskušala sem igrati po najboljših močeh in ob tem uživati. To je bil moj tretji WTA polfinale in hkrati najboljši. Diasove še nikoli nisem videla, a poznam njeno ime, saj so jo omenjali že ko sem prvič igrala v polfinalu WTA turnirja. To je poseben dan zame, za družino, ekipo in vse ostale, ki so me podpirali. Srečna sem, ker mi je uspelo priti v finale in tudi tam bom imela enak pristop"!

V drugem polfinalnem dvoboju je Kazahstanka Jaroslava Švedova premagala domačinko Mariano Duque-Marino s 6:4, 3:6, 6:4 v nizih. Kolumbijka je imela včeraj dvojni spored. Najprej je morala dokončati četrtfinalni dvoboj, ki je bil v petek prekinjen pri njenem vodstvu s 7:5, 3:1. 5 iger je bilo dovolj, da je dvoboj zaključila v svojo korist.

Švedova in Pereira sta bosta na WTA turneji pomerili prvič!

 

Copa Claro Colsanitas
Datum: 13.04.2015 - 19.04.2015
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $250,000
Podlaga: Pesek
http://www.copaclarocolsanitas.com/


Polfinale:

5-Yaroslava Shvedova (Kazakhstan) beat Mariana Duque (Colombia) 6-4 3-6 6-4
Teliana Pereira (Brazil) beat 1-Elina Svitolina (Ukraine) 7-6(7) 6-3


Četrtfinale:

Mariana Duque (Colombia) beat Julia Glushko (Israel) 7-5 6-3

 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete