Turki v Davisovem pokalu na hitro opravili s Slovenci

05.02.2023
Slovenska teniška reprezemtanca se praznih rok vrača iz gostovanja v Carigradu, kjer so igrali v okviru Davisovega pokala.

Že prvi dan je slovenska teniška reprezentanca začela z dvema porazoma.

Altug Celikbilek je s 6-2, 6-3 ugnal Sebastiana Dominka, Cem Ilkel pa s 6-2, 7-6(5) še Bora Artnaka. Slovenska najstnika sta bila gladko poražena, Dominko po samo 70 minutah. Več dela je imel drugi turški tenisač, ki je slavil v malo manj kot dveh urah igre, vseeno pa Artnak ni uspel osvojiti niza. 

Že po prvem dnevu je bilo dovolj jasno, da Slovence čaka jeseni dvoboj v drugem svetovnem razredu pokala Davis. 

Turki so piko na 'i' postavili že po dvojicah, Celikbilek in Ilkan sta namreč s 7-5, 4-6 in 6-4 premagala Blaža Rolo in Sebastiana Dominka in četrti obračun je bil le še revialni. Na teren je stopil Matic Križnik, vendar ga je Ergin Kirkin pospravil s 6-2, 6-2.

"Glede na to, da sta Aljaž Bedene in Blaž Kavčič lani končala karieri, smo morali temeljito pomladiti reprezentanco. Četudi v Carigradu nismo osvojili točke, so vsi trije najstniki dobili prepotrebne izkušnje za prihodnost. Prepričan sem, da če bodo nadaljevali po zastavljeni poti, ni bojazni za slovenski moški tenis," je povedal kapetan Grega Žemlja.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook (Tenis Slovenija)

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete