Hobart: Vesnina do prve lovorike!

12.01.2013
Horbart, Avstralija - Jelena Vesnina je osvojila turnir v Horbartu! V finalu je bila s 6:3 in 6:4 boljša od branilke naslova Mone Barthel. Vesnina je tako v sedmem finalu vendarle osvojila svojo prvo lovoriko v WTA konkurenci.

Jelena Vesnina je do tega obračuna v finalu WTA turnirjev igrala šestkrat. Leta 2009 v Aucklandu in New Havnu, leta 2010 v Istanbulu in Taškentu, v Charlestonu leta 2011, lani pa je nastopila v finalu Budimpešte. Verjeli ali ne, na vseh omenjenih obračunih se ji je lovorika izmuznila iz rok. A v Hobartu je bilo drugače, Rusinja je namreč na avstralskih tleh prekinila 'finalni urok' in se veselila prvega WTA naslova v karieri. S prepričljivo igro je s 6:3 in 6:4 premagala nemško predstavnico in lanskoletno zmagovalko Horbarta - Mono Barthel.

Srečanje se je prelomilo že v samem uvodu. Pri zaostanku Vesnine s 2:3 je 26-letnica nanizala pet dobljenih iger. Dobila je prvi niz, že v uvodni igri drugega pa je dosegla brejk. Prednosti ni zapravila in po uri in 14 minutah igre si je več kot zasluženo priigrala tako željeni naslov!

Jelena Vesnina je prekinila črn niz porazov v finalih ter v Hobartu končno dvignila prvo lovoriko v karieri

Jelena Vesnina je prekinila črn niz porazov v finalih ter v Hobartu končno dvignila prvo lovoriko v karieri

"Odvalil se mi je kamen iz srca. Najraje bi zajokala! Pred srečanjem sem bila zelo nervozna, a med tekmo sem se počutila odlično. Neprestano sem si v glavi ponavljala, da je to priložnost in da prihaja moj čas! V ključnih trenutkih sem servirala dobro, veter je bil zelo moteč, a tudi ta dejavnik sem znala izkontrolirati.Rada bi se zahvalila vsem, ki so me prišli podpirat v Horbart, res zelo sem vesela in počaščena, da sem tu igrala," je po srečanju dejala Vesnina, ki je prekipevala od zadovoljstva.

Razumljivo, prvi WTA naslov je nekaj posebnega, še posebej, če si pred tem bil šestkrat v finalu lovorika izmuzne iz rok.

 

Moorilla Hobart International
Daum: 06.01. 2013 - 12.01. 2013
Kategorija : international
Podlaga : trda
Nagradni sklad : 235.000$
http://www.hobartinternational.com.au/Finale:

E Vesnina (Rus) d (9) M Barthel (Ger) 63 64

 

Pripravil: Žan Tavčar, sledite mi na Twitterju

Foto: zimbio.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete