Novak Djokovič ima 1.6 milijonov razlogov zakaj še ni odpovedal Pariza!

09.11.2011
PARIZ, FRANCIJA - Najboljši teniški igralec na svetu Srb Novak Djokovič je včeraj prispel v Pariz, kjer se igra zadnji ATP 1000 turnir v sezoni, danes pa se bo dokončno odločil, ali bo nastopil na turnirju ali ne!

Če bo odpovedal nastop zaradi bolečin v ramenu, bo ostal brez dodatnega bonusa s strani moške teniške organizacije ATP v vrednosti 1.6 milijona $. Srb je z neigranjem na ATP 1000 turnirju v Šanghaju že izgubil 400.000$!

Novak Djokovič je včeraj preko twitterja sporočil :

"Priletel sem v Pariz in se odpravil na teniška igrišča, kjer bom poskušal trenirati in ugotoviti, ali sem sposoben za napore v tem tednu. Vesel sem, ker sem ponovno v mestu luči"!

Novak naj bi danes predvidoma ob 13´30h, v 2. krogu(1. krog je bil prost) igral proti Hrvatu Ivanu Dodigu.

Seveda so novinarji hitro vprašali velikega Švicarja Rogerja Federerja, kakšno je njegovo mnenje o Novakovi dilemi :

"Dobro je biti v takšni dilemi, ali ne? Letos je na igrišču že zaslužil 10 milijonov $. Resnično je vse v njegovih rokah. Ali je denar vse? Zagotovo ne! Seveda pomaga pri mnogih stvareh, a mislim, da je letos zaslužil že toliko, da to ne bi smelo imeti vloge pri odločitvi"!

Djokoviču po pravilih ATP kot št. 1 na koncu sezone, pripada bonus v vrednosti 2 milijonov $ iz posebnega sklada za najboljše igralce. Po pravilih pa je tudi izgubil 400.000$, ker ni igral na obveznem ATP 1000 turnirju v Šanghaju in če ne bo igral še v Parizu, ki spada tudi med obvezne ATP 1000 turnirje(od 9 je edino Mont Carlo neobvezen), avtomatsko ostane brez dodatnega bonusa!

Roger Federer je še dodal :

"To je povsem njegova odločitev. Če ne bo igral in ne bo deležen bonusa, je to pač nesrečen splet okoliščin. Ali bi si vseeno zaslužil ta denar? Verjetno da! S svojimi igrami in dosežki je letos še povečal zanimanje gledalcev, kar je čudovito za tenis. Ampak na njegovo žalost obstajajo pravila, ki so enaka za vse igralce, tudi za št. 1"!

 

foto : images.googlepri

pravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete