Rola v deželi tisočerih jezer že izenačil karierno uvrstitev!

26.07.2013
TAMPERE, FINSKA - Slovenski teniški igralec Blaž Rola (302. na ATP) fantastično igra na ATP Challenger turnirju na Finskem, kjer je najmanj polfinalist.

Po manjšem razočaranju na Challengerju v Turčiji, je 22-letni Blaž Rola hitro utišal vse skeptike. Na 42,500 evrov vrednem peščenem  Challengerju v Tamperah se je prebil med štiri najboljše potem, ko je v četrtfinalu po dveh zaporednih nizih, s 6-2, 6-4 pospravil s 303. tenisačem sveta Germainom Gigounonom iz Belgije. Bravo Blaž!

To je druga  uvrstitev Blaža med 4 najboljše na Challenger turnirjih pa lanskem letu v Marbelli, vsekakor pa ima Ptujčan lepo priložnost, da ta teden vse skupaj nadgradi s finalom ali celo naslovom, S tem bi postal četrti Slovenec z lovoriko na  Challengerjih, poŽemlji, Kavčiču in Bedenetu. A lepo po vrsti...v polfinalu ga čaka  Francoz  Maxime Teixeira. 24-letnik je na 273. mestu ATP lestvice, z Blažem pa  se bosta udarila prvič.

Rola je 1. niz dobil po izenačenem začetku, potem pa nanizal 4 igre zapored. Izkoristil je obe  priložnosti za brejk, tekmec pa je ostal pri 0-4. Drugi niz je bil bolj tesen, Blaž pa ga je v svojo korist obrnil v 9. igri z brejkom,  v naslednji pa brez izgubljene točke odserviral  za zmago. Tekma je bila dolga 77 minut, zmaga Blaža pa je čista  kot solza. Ob koncu je bilo razmerje točk 67:48, Ptujčanu pa je odlično deloval 1. servis, na katerega je dobil 81% točk.

 

Aamulehti Tampere  Open
Kraj: Tampere (FIN)
Kategorija: ATP Challenger
Datum: 20.07.2013 - 28.07.2013
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: €42,500
http://www.tampereopen.fi/Četrtfinale:

Blaž Rola (Slovenia) beat Germain Gigounon (Belgium)  6-2 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: L.S.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete