Rola zapravil vodstvo niza in glavni del Odprtega prvenstva ZDA

28.08.2021
NEW YORK, ZDA - Švicar Henri Laaksonen je bil v zaključku tekme boljši od Blaža Role in mu preprečil glavni del OP ZDA.

Blažu Roli se ni uspelo prebiti v glavni del zadnjega turnirja za grand slam v letošnji sezoni. S 3-6, 7-6(2), 6-4 ga je premagal Švicar Henri Laaksonen, 14. nosilec kvalifikacij.

30-letni Rola je v glavnem žrebu OP ZDA igral le leta 2014, v svojem prvem nastopu, ko je bil tam neposredno. Takrat je tudi v 1. krogu izjemno namučil favoriziranega Fernanda Verdasca, klonil je po petih nizih. Zanimivo, a letošnje leto je dobil precej večjo denarno nagrado v kvalifikacijah, kot takrat v 1. krogu. Letos je imel lepo priložnost, še posebej po dveh zmagah v kvalifikacijah, a zadnja ovira je bila previsoka. Ptujčan, 179. igralec sveta, je dobro začel, dobil uvodni niz, nato pa je tekmec igral vse bolje in bolje in po 2 urah in 43 minutah ugasnil upanje na preboj med 128.

29-letni Laaksonen (130. na ATP) je pred štirimi leti na challengerju ugnal Blaža po treh nizih, enako mu je uspelo tokrat na trdi podlagi Flushing Meadowsa.  Blaž je začel fantastično, osvojil je prve tri igre in na koncu dobil 1. niz s 6-3, lahko pa bi ga tudi prej, saj je imel pri 5-1 žogo za niz. Laaksonenu je uspelo vse skupaj popeljati v 3. niz. Po enem brejku na vsaki strani je bila odločilna igra, ki jo je Švicar odigral precej bolje, v tretjem pa je Rola preveč popustil, da bi lahko pomislil na uspeh v kvalifikacijah.

V moški konkurenci smo ostali brez predstavnika, saj je nastop v New Yorku pred dnevi odpovedal tudi Aljaž Bedene. 


 

US Open
Kraj: New York (ZDA)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 30.08.2021 - 12.09.2021
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 57,238,700
http://www.usopen.org/

3. krog(kvalifikacije):

14-Henri Laaksonen (Switzerland) beat Blaz Rola (Slovenia) 3-6 7-6(2) 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete