Rola in Hercogova praznih rok v 2. krogu kvalifikacij OP ZDA

24.08.2017
NEW YORK, ZDA - Niti enemu slovenskemu predstavniku se ni uspelo prebiti čez kvalifikacije OP ZDA. V 2. krogu sta bila poražena tudi Polona Hercog in Blaž Rola.

Prva je danes na trdo podago v Flushing Meadowsu stopila najboljša slovenska tenisačica Polona Hercog, a je bila s strani Blgarke Viktoriye Tomove poražena po 79 minutah s 6-2, 6-4.

26-letna Štajerka, trenutno 193. igralka sveta, je še daleč od tiste forme, ki jo je krasila pred poškodbami. Vsake toliko časa vpiše kakšno lepo zmago, ta teden je bilo to v 1. krogu kvalifikacij, ko je izločila Krejčikovo, a že v drugem je padla na realna tla. 22-letna Bolgarka je bila pač premočna. Kot 164. na WTA lestvici si je priigrala 10 brejk žogic, izkoristila je štiri, na drugi strani je Hercogovi uspelo le enkrat vzet servisno igro v 2. nizu, ko je tudi ušla z brejkom, sledil pa je popoln napad Tomove za gladko zmago. Bolgarka je bila na zečetbnem udarcu preveč suverena, da bi Polona lahko pomislila vsaj na 3. niz. 


Malo kasneje se je na teren newyorškega slama podal še 26-letni Blaž Rola (249. na ATP). Nasprotnik Ptujčana je bil Kanadčan Peter Polansky, ki je bil kot 126. na ATP lestvici tudi faviriziran.

Sam začetek je bil v znamenju Role. Dobil je uvodni niz, ko je izkoristil eno izmed treh brejk žogic, sam pa ubranil dve. Servis je bi dober, vendar se je v nadaljevanju obrnilo na glavo. 29-letni Polansky je obrnil potek in tesen 2. niz dobil po zaslugi izkoriščenih ponujenih priložnosti. Blaž žal svojih ni obrnil sebi v prid in je moral v 3. niz, kjer ga je doletela podobna usoda kot v 2. nizu. Kanadčan je bil zbran v najbolj pomembnih trenutkih, vpisal brejk iz edine priigrane priložnosti, Rola pa je zapravil vse štiri in po 1 uri in 50 minutah izpadel iz letošnjega zadnjega turnirja za grand slam z rezultatom 3-6, 6-4, 6-3.

Oba sta se s svojima današnjima nasprotnikoma pomerila prvič.


V glavnem delu bomo imeli enega predstavnika. Neposredno je med 128 najboljšimi Blaž Kavčič.


US Open
Kraj: New York (ZDA)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 28.08.2017 - 10.09.2017
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 46,303,400
http://www.usopen.org/

2. krog(kvalifikacije):

Viktoriya Tomova (Bulgaria) beat Polona Hercog (Slovenia) 
Peter Polansky (Canada) beat Blaz Rola (Slovenia) 3-6 6-4 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete