Romunka Begujeva ustavila 16-letno Vekićevo v finalu Taškenta!

15.09.2012
TAŠKENT, UZBEKISTAN - Romunka Irina-Camelia Begu je na WTA turnirju v Taškentu prišla do prve lovorike v karieri, potem ko je v finalu po dveh nizih premagala ''senzacijo'' iz Hrvaške.

22-letna Irina-Camelia Begu, doma iz Bukarešte, je zmagovalka 220,000 USD vrednega teniškega turnirja v Uzbekistanu, ki se je igral na trdi podlagi, a v finalu je igrala s 16-letno Hrvatico Donno Vekić. Le katera je večja junakinja tega tedna v Taškentu?

Donna Vekić ima le 16 let in je sploh prvič igrala v glavnem delu WTA turnirjev, na katerih ima zaradi mladosti limitirane nastope. Preko kvalifikacij se je prebila vse do finala, kjer jo je premagala Romunka Irina-Camerlia Begu s 6-4, 6-4 in prišla do prvenca.

Begujeva je igrala v tretjem finalu kariere na WTA turnirjih, prvič po letu dni in končno ji je uspelo ujeti lovoriko. Ne glede na vse, si velik aplavz zasluži tudi mlada Osiječanka, ki je bila po porazu seveda nekoliko razočarana. Po finalu jo je organizator nagovoril: ''Ne bodo razočarana, kmalu boš dihala zrak na največjih svetovnih teniških turnirjih''.

''Ne morem verjeti, da sem se prebila v finale'', je včeraj povedala Vekićeva. ''Zelo pomembno mi je osvajanje točk, še bolj pa mi je važno, da se razvijem kot športnica in oseba''.
 

84. tenisačica sveta Begujeva je v 1. nizu ušla pri rezultatu 3-3 ter prevzela vodenje igre. V drugem delu je z brejkom imela prednost, toda Hrvatica se ni predala. Romunko je ujela na 4-4, nato pa se je vendarle zlomila. Treba je povedati, da je bila Irina-Camelia lani proglašena za najbolj talentirano mlado igralko na Touru, kaj bi lahko povedali šele za Donno. Varovanka Davida Felgateja, nekdanjega trenerja Tima Henmana, se bo po uspehu v Taškentu prebila na približno 125. mesto WTA lestvice, v današnjem finalu pa je bilo videti njeno nervozo, toda tudi nesporen talent.

''Čestitam nasprotnici, zaslužila je zmago. Vračam se prihodnje leto, po naslov seveda'', je povedala Hrvatica

 

Tashkent Open
Datum: September 10 - 16, 2012
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $220,000
Podlaga: Trda
http://www.tashkentopen.uz/
Finale:

Irina-Camelia Begu (ROU) d. (Q) Donna Vekic (CRO) 64 64

 

pripravil: L.S.

foto: tashkentopen.uz

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete