Venus premočna v finalu Luksemburga za Niculescujevo!

22.10.2012
Luksemburg, Luksemburg – Zaključil se je tudi WTA turnir v Luksemburgu. V finalu smo spremljali obračun

Venus Williams na turnir ni prišla z velikimi pričakovanji. Bila je nepostavljena igralka, za povrh pa je dobila še izjemno težak žreb. A Venus je navdušila. Podobno kot v tistih časih, ko je zasedala prvo mesto WTA lestvice. Po dveh letih in pol suše je namreč le osvojila novo WTA lovoriko, vključno s to v Luksemburgu jih ima v svoji vitrini že 44! To jo postavlja na 2. mesto med aktivnimi tenisačicami, takoj za mlajšo sestro Sereno (45).

Pot do finala je bila vse prej kot lahka. Venus je že v drugem krogu dobila neugodno Mono Barthel, v četrtfinalu pa se je pomerila s prvo nosilko turnirja, Italijanko Roberto Vinci. Nič lažje ni bilo niti v polfinalu, Nemka Andrea Peković ji je namreč nudila dostojen upor, Williamsova pa se je zmage veselila šele po slabih treh urah obračuna.

Venus Williams je osvojila 44. lovoriko na WTA turneji

Venus Williams je osvojila 44. lovoriko na WTA turneji

Že naslednji dan jo je čakal finalni obračun. Noge so bile težke, a Venus je s finalnim obračunom odpravila v slogu največjih. Romunka Monica Niculescu ni imela nikakršne možnosti za uspeh. Američanka je že na samem začetku povedla s 3:0 in takoj nakazala, kdo je vladar igrišča. Dvoboj je v istem ritmu nadaljevala, srečanje pa se je končalo pri končnih 6:2 in 6:3!

»Za mano je težak teden. Pred finalom sem odigrala tri naporne obračune, ki so mi pobrali veliko energije. Vsakič, ko sem stopila na igrišče sem morala biti 100-procentno skoncentrirana. Povrh vsega, je Niculescujeva v Luksemburgu v finalu igrala že lani, kar pomeni, da se tu zares dobro počuti. Ampak uspelo mi je! Vesela sem, da sem po dolgem času osvojila WTA turnir. Trdo sem delala in izplačalo se je!« je po srečanju dejala Venus!

Monica Niculescu je drugič zapored igrala finale Luksemburga

Monica Niculescu je drugič zapored igrala finale Luksemburga

Kakšen razplet v tej polmilijonski državici! V četrtfinale se je prebila le ena nosilka, v polfinalu pa nismo spremljali niti ene. Tiste, ki so veljale za favoritinje, so torej razočarale, so pa zato nekatere presenetile iz ozadja ter izkoristile dano priložnost.

Romunka je v polfinalu imela presenetljivo lahko delo, saj je po dobri uri igre z rezultatom 6:3 in 6:1 premagala Slovakinjo Danijelo Hanutchovo, ki je sicer veljala za favoritinjo obračuna. A Nicolescujevo je v finalu čakala ena najboljših tenisačic zadnjega desetletja. Venus Williams je v svoji karieri dosegla že marsikaj, med drugim je osvojila tudi sedem naslovov za Grand Slam. V svojo vitrino je dodala 44. naslov, a kmalu bi se lahko Williamsova spotaknila. V polfinalu se je morala še kako potruditi proti 182. igralki sveta, Nemki Andreji Peković. Igralka srbskih korenin, sicer rojena v Bosni, je Venus dodobra namučila. Dvoboj se je zaključil po slabih treh urah igre, odločilen brejk pa je Williamsovi uspel v deseti igri tretjega niza. Končalo se je pri 5:7, 6:4 in 6:4 v korist Američanke.

 

BGL BNP Paribas Luxembourg Open
Datum: Oktober 15 - 21, 2012
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $220,000
Podlaga: Trda (dvorana)
http://www.bglbnpparibas-open.lu/fr/home.phpFinale:

Venus Williams (USA) d. Monica Niculescu (ROU) 62 63

 

Pripravil: Žan Tavčar

Foto: wtatour.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete