Wolf preprečil Kavčiču finale Challengerja v Champaignu

16.11.2019
CHAMPAIGN, ZDA - J.J. Wolf je v polfinalu Challengerja v Illinoisu premagal Blaža Kavčiča.

Slovenski tenisač Blaž Kavčič je imel lepo priložnost, da pride do finala Challengerja in tam morda poskrbi, da tudi letos osvojil najmanj en turnir te kategorije. Žal je 32-letni Ljubljančan v polfinalu izgubil proti 20-letnemu domačinu J.J. Wolfu s 6-4, 6-2.

J.J. Wolf je 255. igralec sveta, Blaž Kavčič pa 387. na ATP lestvici. Američan je bil boljši in v 68 minutah rutinsko ugnal našega teniškega asa. Že v 1. nizu je hitro povedel z brejkom, Blažu pa je uspel mini povratek na 3-3. Do konca niza je mladeniču iz ZDA uspel še en brejk, v drugem delu pa še dva, več kot dovolj za uvrstitev v veliki finale Champaigna, v katerem se bo pomeril z rojakom, 293. igralcem sveta Sebastianom Kordo.

Kavčič je imel res lepo priložnost, da morda poseže po lovoriki. Malokrat v sezoni se zgodi, da bi za naslov igrala tako nizko rangirana tenisača, kot bo to jutri v Champaignu.

Na trdi podlagi turnirja v Illinoisu je Blaž prišel do najboljšega izida v letošnjem letu, pravzaprav ga je ponovil. Dobil je 29 točk in 2,510 USD.


JSM Challenger of Champaignn-Urbana
Kraj: Champaign (ZDA)
Datum: 11.11.2019 -17.11.2019
Kategorija: ATP Challenger
Nagradni sklad: $54,160 + H
Podlaga: Trda

Polfinale:

J.J. Wolf (U.S.) beat Blaz Kavcic (Slovenia) 6-4 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete