Polfinale WTA turnirja v Lozani za Zidanškovo

16.07.2021
LOZANA, ŠVICA - Najboljša slovenska teniška igralka še naprej navdušuje.

Tamara Zidanšek se je uvrstila v polfinale WTA 250 turnirja v Lozani, v četrtfinalu je po treh nizih premagala 241. igralko sveta Lucio Bronzetti.

Zidanškova je 1. nosilka turnirja (50. na WTA), čeprav je bila velika favoritinja proti 22-letnici, se je vedelo, da obračun ne bo lahek. Italijanka je v dobri formi, pred turnirjem v Lozani je na ITF turnirjih prišla do dveh finalov in polfinala, tudi v Švici pa je v prvih dveh krogih deklasirala nasprotnici, tudi 8. nosilko ter oddala le štiri igre.

23-letna Konjičanka je dobro opravila nalogo, sicer je potrebovala tri nize, a zmaga jo pelje med štiri najboljše in ima vse možnosti, da pride do prvenca na turnirjih serije WTA. Tudi danes ji ni šel servis, ni bila sigurna, kar petkrat je oddala začetni udarec, na koncu pa je bilo po dveh urah in 19 minutah dovolj za polfinale. Tekmica je imela devet brejk žogic, Tami pa je bila v tem elementu fantastična, vseh šest priigranih je konvertirala v dobljeno igro. Tudi razmerje točk 93:89 ob koncu srečanja je pokazatelj, da je šlo za izenačen obračun, izkušnje Zidanškove pa so sedaj že tako velike, da take dvoboje mora dobiti, danes ji je uspelo. Z Italijanko sta med seboj igrali prvič.

V polfinalu se bo srečala z zmagovalko dvoboja med Belgijko Maryno Zanevsko in Rusinjo Natalijo Vihljančevo. Medsebojna statistika je z obema prazna.


Ladies Open Lausanne
Kraj: Lozana (ŠVI)
Kategorija: WTA 250
Datum: 12.07.2021 - 18.07.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 235,238 USD
http://ladiesopenlausanne.ch/

Četrtfinale:

1-Tamara Zidansek (Slovenia) beat Lucia Bronzetti (Italy) 6-4 4-6 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete