Berrettini pričakovano močnejši od Bedeneta na sveti travi

03.07.2021
LONDON, V.B. - Aljaž Bedene je lahko zadovolje z letošnjim Wimbledonom.

Čeprav mu ni uspelo priti prvič v karieri v 4. krog turnirjev za grand slam, je 31-letni Aljaž Bedene lahko zadovoljen s tem kar je pokazal letos na Wimbledonu. Dve gladki zmagi in v 3. krogu poraz proti favoriziranemu 7. nosilcu Matteu Berrettinuju. Italijan je zmagal s 6-4, 6-4, 6-4.

25-letni tenisač, doma iz Rima, niti slučajno ni nadigral najboljšega slovenskega tenisača. Vse tri nize je bil Ljubljančan konkurenčen, a razlika je veeno bila. 

V uvodnih dveh krogih je Bedene, 64. igralec sveta, izgubil le 11 iger, v tretjem krogu pa je naletel na enega od tihih favoritov, odličnega Italijana, ki je letos zmagal tudi v Queen'su. 9. igralec sveta je eden tihih favoritov in Aljaža je strl po malo naj kot dveh urah igre. Berrettini je zadel 20 asov (Bedene 8), dominiral na svojem servisu, zadel 38 vinerjev (Bedene 23), oba sta naredila po 23 napak.

Matteo Berrettini je bil previsoka ovira za Aljaža Bedeneta, na Wimbledonu že drugič zapored.

Matteo Berrettini je bil previsoka ovira za Aljaža Bedeneta, na Wimbledonu že drugič zapored.

Obračun med Slovencem in Italijanom je bil v 1. nizu pri 3-3 prekinjen zaradi dežja, po vrnitvi pa je Berrettiniju uspelo pospraviti niz v žep. V drugem delu je Rimljan hitro odvzel servis, pred tem pa je Bedene zapravil svoji žogici za brejk. Prednost je tekmec obdržal do konca, povedel 2:0 v nizih, v tretjem že v prvi igri uspel odvzeti začetni udarec in ob odličnem serviranju prednost zadržal vse do konca. Ja, težko je vzeti servis Berrettinuju, sploh na travi, medsebojno razmerje pa je sedaj 3-1 za Italijana. Na Wimbledonu sta se merila že na zadnjem dogodku pred dvema letoma.


PREVERI SVOJE ZNANJE O WIMBLEDONU TUDI V KVIZU. 


133,940 evrov je dobil Bedene za 3. krog letošnjega turnirja na Church Roadu, kjer je tudi izenačil svoj karierni rezultat. 


Wimbledon
Kraj: London (VB)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 28.06.2021 - 11.07.2021
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: 38,000,000 GBP
http://www.wimbledon.com/en_GB/index.html

3. krog:

7-Matteo Berrettini (Italy) beat Aljaz Bedene (Slovenia) 6-4 6-4 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete