Hercogova za 2. krog OP Francije tesno izločila nosilko

27.05.2019
PARIZ, FRANCIJA - Polona Hercog je bila prva slovenska predstavnica na letošnjem OP Francije in tudi prva zmagala.

28-letna Polona Hercog je v 2. krogu peščenega Grand Slama v Parizu. Po izenačeni tekmi je bila boljša od Aljaksandre Sasnovič.

4-6, 6-2, 8-6 se je glasil rezultat dvoboja, ki bi se moral končati že včeraj, a ga je prekinil mrak. Bravo Polona !

Odličen začetek Štajerke obeta. Imela je neugodno nasprotnico, 25-letno Belorusinjo, ki je na 34. mestu WTA lestvice, na Roland Garrosu pa nikdar ni pogledala čez 2. krog. Na drugi strani 71. igralka sveta Polona Hercog drži najboljši rezultat na OP Francije iz leta 2010, ko je bila v 3. krogu.

V nedeljo sta si tekmici razdelili niza, Hercogova pa je napravila preobrat po izgubljenem prvem delu. V drugem je prevladovala in pri 3-3 v 3. nizu sta zaradi mraka morali v slačilnico. Nadaljevanje je sledilo danes, Sasnovičeva pa je dvakrat prišla do prednosti brejka 4-3 in 5-4 ter imela servis za zmago. Fantastično se je uprla Polona ter v 14. igri z brejkom ugasnila upanje na zmago Belorusinji. Obračun, v katare je Polona na koncu osvojila le dve točki več, se je končal po 2 urah in 19 minutah čiste igre. Sasnovičevi je vrnila za edini medsebojni poraz. Leta 2015 sta se v Taškentu merili na trdi podlagi.

Zmaga nad nosilko ji je po rankingu prinesla lažjo nasprotnico v 2. krogu. pomerila se bo z 80. igralko sveta Jennifer Brady iz ZDA, lanskoletno udeleženko 2. kroga OP Francije. S 24-letnico iz Floride sta se pomerili enkrat, pred tremi leti v Riu, kjer je Polona na pesku zlahka zmagala. Ja, priložnost za izenačitev najboljšega rezultata na slovitem pariškem pesku je na dlani.


Roland-Garros 2019 - Qualifying
Kategorija: Grand Slam
Kraj: Pariz, Francija
Datum: 19. 05. - 25. 05. 2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: pesek
https://www.rolandgarros.com/fr-fr/

1. krog:

Polona Hercog (Slovenia) beat 32-Aliaksandra Sasnovich (Belarus) 4-6 6-2 8-6

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete