Juvanova in Zidanškova suvereno v 2. krog OP ZDA

31.08.2021
NEW YORK, ZDA - Obe slovenski prestavnici, ki sta nastipili prvi dan tekmovanja v Flushing Meadwsu, sta svoje delo opravili z odliko.

Prva se je na terene Odprtega prvenstva ZDA odpravila Kaja Juvan. 20-letna Ljubljančanka, 109. igralka sveta, je oddal le pet iger in deklasirala Britanko Heather Watson s 6-1, 6-4.

Z zmago je Kaja ponovila lanski uspeh, ko je v Fushing Meadowsu igrala v 2. krogu. Treba je dodati, da je Juvanova letos bila v 3. krogu OP Avstralije in Wimbledona, ni dvoma, da je vse boljša in boljša ter bolj izkušena. V le 69 minutah je izločila 29-letno Britanko, 64. na WTA lestvici, ki je v karieri osvojila štiri turnirje na WTA turneji. V prvem medsebojnem obračunu je Slovenka zadela 3 ase, na mreži je bila 100% (7/7) ter iz sedmih priložnosti petkrat vzela začetni udarec. Sama je oddala dve servisni igri. Uvodni niz je bil povsem v soju Kaje, v drugem je bilo bolj izenačeno, ključni brejk pa ji je uspel v 7. igri.

V 2. krogu se bo Juvanova srečala z domačinko Danielle Collins. Gre za odlično igralko, ki je pred kratkim dobila dva turnirja zapored, na pesku v Palermu in na trdi podlagi v San Joseju. 27-letna Američanka je 29. igrallka sveta, na OP ZDA pa še ni prišla dlje od 2. kroga. Leta 2019 je igrala v polfinalu OP Avstralije in bila takrat senzacija turnirja. Tudi s Collinsovo se bo pomerila prvič.

Ponoči po našem času se je v 2. krog po dveh nizih s 6-4, 7-6(4) prebila tudi 23-letna Tamara Zidanšek, 40. na WTA lestvici. Konjičanka ni imela lahke tekmice, merila se je z naturalizirano domačinko Bernardo Pero (86. na WTA), s katero je tudi izgubila oba prejšnja medsebojna obračuna, leta 2019 v Vuhanu in letos v Rimu. Tokrat rojena Zadrčanka ni našla orožja za odlično Tamaro. 26-letni Peri je štirikrat odvzela začetni udarec, a imela je kar 15 brejk žogic. predvsem v 2. nizu je bilo napeto, Zidanškova je iz osmih žogic za brejk izkoristila eno, enkrat izgubila servis, tekmo pa je po malo manj kot dveh urah rešila v podaljšani igri. 

V 2. krogu Zidanškova nima kaj izgubiti, na drugi strani mreže ji bo stala Arina Sabalenka, 23-letna Belorusinja je 2. igralka sveta ter spada v najožji krog favoritinj za naslov. Dvakrat sta med seboj že igrali, leta 2015 je na ITF turnirju na pesku v Telaviju zmagala Konjičanka, pred dvema letoma je na travi v Eastbournu slavila igralka doma iz Minska.

V kolikor bi Slovenki v 2. krogu ugnali favorizirani tekmici, bi se v 3. rkogu pomerili med seboj.


 

US Open
Kraj: New York (ZDA)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 30.08.2021 - 12.09.2021
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 57,238,700
http://www.usopen.org/

1. krog:

Tamara Zidansek (Slovenia) beat Bernarda Pera (U.S.) 6-4 7-6(4)
Kaja Juvan (Slovenia) beat Heather Watson (Britain) 6-1 6-4

 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete