Kralj peska Rafael Nadal tretjič do naslova tudi na trdi podlagi v New Yorku

11.09.2017
NEW YORK, ZDA - Španec Rafa Nadal je na OP ZDA vpisal 16. naslov na turnirjih za grand slam. Debitant Kevin Anderson je bil lahek plen za sedaj trikratnega zmagovalca Flushing Meadowsa,

31-letni Rafael Nadal je upravičil vlogo favorita v finalu Odprtega prvenstva ZDA, 1. teniški igralec sveta je po zmagi s 6-3, 6-3, 6-4 nad debitantom Andersonom pospravil že 16. naslov na turnirjih velike četverice, ob tem ima še sedem nastopov v finalu.

Izjemni Majorčan, kralj peska, je še enkrat več dokazal, da je velik mojster tudi na trdi podlagi, saj je OP ZDA osvojil tretjič. Sedaj ima le tri prvorazredne lovorike manj od Federerja in štiri več od Đokoviča, ostali aktivni igralci so daleč zadaj...

Rafael Nadal je v New Yorku osvojil 16. turnir za grand slam. Letos sta si s Federerjem razdelila po dva naslova.

Rafael Nadal je v New Yorku osvojil 16. turnir za grand slam. Letos sta si s Federerjem razdelila po dva naslova.

V dvoboju vrstnikov (Anderson je 15 dni starejši) je bilo od začetka jasno, kdo je izkušenejši, bolj zanesljiv pri svojih udarcih, Vse skupaj je trajalo 2 uri in 22 minut.  Nadal je našravil le 11 nevsiljenih napah, nasprotniku iz Južne Afrike pa ni ponudil niti ene brejk priložnosti. Edina igra, ki se je igrala na razliko (40:40) pri servisu Nadala, je bila zadnja na tekmi, nič čudnega, saj je serviral za zmago. No, z dvema odličnima servisoma je dokončal posel v velikem slogu in po letu 2010 in 2013 spet dvignil pokal v New Yorku. Španec je bil fantastičen v vseh pogledih, na mreži ni oddala niti ene točke.

"Po nekaj letih težav s poškodbami se mi je res letos vse izšlo. Vse od januarja v Avstraliji sem igral na zelo visoki ravni. V dveh tednih v New Yorku sem zaokrožil zelo uspešno sezono na turnirjih velike četverice. Če ne bi bilo strica Tonija, najbrž sploh ne bi igral tenisa. Vseskozi mi je stal ob strani in ne morem se mu dovolj zahvaliti. Vsekakor ena izmed najbolj pomembnih oseb v mojem življenju," je povedal Rafa. Po koncu sezone bo njegov trener le še Carlos Moya, stric Toni pa se bo umaknil.

"Rafa je eden največjih ambasadorjev našega športa. Že celotno kariero ga spremljam, saj sva isti letnik. Lahko rečem, da je moj idol. To sta bila dva neverjetna tedna zame. Seveda sem želel zmagati turnir, a vseeno se bom še naprej boril za zmago na velikem turnirju," pa je dejal debitant v finalih grand slamov, Kevin Anderson.

Kevin Anderson ni bil preveč razočaran po porazu v finalu OP ZDA

Kevin Anderson ni bil preveč razočaran po porazu v finalu OP ZDA


US Open
Kraj: New York, ZDA
Datum: 28.08.2017 - 10.09.2017
Žreb: S-128 D-64 (ATP)
Žreb: S-128 D-64 (WTA)
Kategorija: Grand Slam
Nagradni sklad: $ 50.400.000
Podlaga: Trda
http://www.usopen.org/index.html
 

Polfinale:

1-Rafa Nadal (Spain) beat 28-Kevin Anderson (South Africa) 6-3 6-3 6-4 

 

pripravil: L.S.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete