Ljubljana, park Tivoli, septembra gosti turnir serije WTA !

23.05.2023
Tenis Slovenija je leta 2021 po 11 letih znova organizirala turnir serije WTA v Sloveniji. Zavarovalnica Sava Portorož je bil na slovenski obali na sporedu tudi lani, letos pa prestižni ženski turnir gostuje prestolnica in zato spreminja ime v Zavarovalnica Sava Ljubljana.

Turnir bo kot do sedaj potekal drugi teden septembra, natančneje od 10. do 17. septembra, prišlo pa bo do spremembe podlage, saj se bo v Parku Tivoli igralo na peščeni podlagi. Koledar WTA tekmovanj za september in oktober še ni objavljen, jasno pa je, da se vračajo WTA turnirji na Kitajskem in zato rang turnirja še ne more biti potrjen. Nagradni sklad bo zagotovo $125.000, vse moči pa se vlagajo v rezultat dela, da v prestolnico pripeljemo WTA turnir višjega ranga z nagradnim skladom $250.000.

“Zadovoljni smo, da je prišlo do hitre reakcije in menjave lokacije turnirja. V Portorožu so bila dekleta zadovoljna, vseeno pa smo pogrešali večjo pomoč in podporo občine ter lokalne skupnosti. Ob zaprtju centra v Portorožu smo takoj začeli iskati novo prizorišče, opravili smo številne pogovore, na koncu pa smo se odločili, da je Ljubljana najprimernejša za organizacijo takšnega turnirja. Spomnimo se, kako dobro so bili v prestolnici obiskani moški turnirji serije ATP Challenger. Imamo številne ideje, med drugim se ukvarjamo tudi inovativnostmi glede centralnega igrišča. Turnir bo potekal v prelepem parku Tivoli, kjer bodo imela dekleta na voljo vse kar potrebujejo. Verjamem, da bodo v objemu narave uživala. V veliko pomoč nam je Javni zavod Šport Ljubljana in Mestna občina Ljubljana. Ob obisku predsednika Mednarodne teniške zveze Davida Haggerty smo se srečali tudi z županom Zoranom Jankovićem, ki je velik podpornik športa in tenisa. Naj povem, da bo istočasno v Parku Tivoli potekalo tudi srečanje v Davisovem pokalu. Gre za izjemno priložnost za veliko teniško družino, da naš šport še približamo navijačem in vsem ljubiteljem tega prelepega športa. Letošnje leto bo res nekaj posebnega, saj nas novembra čaka tudi nastop slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu v tenisu BJK v Sevilli,” je
dejal direktor Tenis Slovenije Gregor Krušič.

 

pripravil: L.S.

vir: Tenis Slovenija

foto: Tenis Slovenija

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete