Mlajši Melzer drugi teden zapored izločil Blaža Rolo v uvodnem krogu

06.06.2016
PRAGA, ČEŠKA - Slovenski tenisač Blaž Rola je bil neuspešen v 1. krogu ATP Challengerja v Pragi.

Žreb je nanesel, da je 25-letni Blaž Rola v 1. krogu ATP Challengerja v češki prestolnici dobil istega tekmeca kot prejšnji teden v Furthu. Ptujčan je pred tednom dni tesno izgubil na pesku z Geraldom Melzerjem, tokrat se mu ni uspelo oddolžiti za poraz in se uvrstiti v 2. krog. Obstal je tam kot prejšnji teden.

Rola, ki je izpadel iz TOP200 (207. na ATP) je 5. nosilcu vzel uvodni niz, nato pa poustil in izgubil s 3-6, 7-5, 6-1.

Vrstnik iz Avstrije je 122. na računalniški lestvici, z Rolo pa sta se dobila v istem delu tekmovanja kot pred tednom dni. Slovenec je dobro začel in v uvodnem nizu že na začetku prišel do brejka in povedel 3-0. Prednost je ohranil do konca, na poti do 1. niza pa izničil tudi dve priložnosti za brejk nasprotnika. V 5. igri drugega niza je imel Blaž novo žogo za odvzem začetnega udarca, a se je mlajši brat bolj znanega Jurgena Melzerja ubranil. Kasneje sta oba prišla do enega brejka, še pred morebitnim podaljškom, pa je Avstrijcu uspelo spet streti začetni udarec in dobiti 2. niz. Od tu naprej je bil na terenu le še Melzer. Dunajčan je Roli dpustil le še eno dobljeno igro in se je zanesljivo prebil v osmino finala. Dvoboj je trajal malo manj kot 2 uri.

Rola je spet ostal brez točk na peščenem 42,500 evrov vrednem turnirju in nikakor ne najde poti iz krize. To se pozna tudi na ATP lestvici.

 

Sparta Prague Open
Kraj: Praga (ČEŠ)
Datum: 04.06.2016 - 12.06.2016
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: €42,500


1. krog:

5-Gerald Melzer (Austria) beat Blaz Rola (Slovenia) 3-6 7-5 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete