Odlična Zidanškova bo v Bogoti lovila prvenec na WTA turneji

10.04.2021
BOGOTA, KOLUMBIJA - za nami je super teden za slovenski teden, po slovenskem finalu na challengerju v Splitu, je korak več naredila še Tamara Zidanšek, ki na WTA 250 turnirju lovi prvi naslov.

93. igralka sveta Tamara Zidanšek je superiorna na peščenem WTA turnirju v Kolumbiji, jutri bo lovila svoj prvenec.

23-letna Zidanškova je sicer že dvakrat osvojila WTA turnir na Bolu, a ta je bil manjše kategorije 125k in se bolj šteje med ITF turnirje kot na WTA Tour. Konjičanka je bila tudi v finalu WTA turnirja, pred dvema letoma na pesku v Nürnbergu, kejr je morala priznati premoč Putinčevi. No, danes si je s še eno izjemno predstavo priigrala še drugi finale. S 6-3, 7-5 je nadigrala Bolgarko Viktorijo Tomovo.

Res odlično gre z loparja Tamari na turnirju Copa Colsanitas. V polfinalu je v 1 uri in 29 minutah pod prho poslala 26-letno Viktorijo Tomovo, 146. na WTA lestvici, ki tudi še nima lovorike na WTA turnirjih. Trije brejki v 1. nizu in slabšem izkoristku drugega servisa (2/11) in še trije v drugem in vrnitvi po zaostankih 0-3 in 1-4 so bili dovolj za veliki finale Bogote, a v finalu bo treba pokazati več, vsaj boljšo igro na začetnem udarcu. Poleg dobre igre se bo Zidanškova, ki je v Bogoti brez trenerja, s katerim se je razšla pred kratkim, soočila tudi z domačo igralko, ki bo lačna naslova na ''svojem'' terenu.

Maria Camila Osorio Serrano bo na domačem terenu igrala v finalu proti Tamari Zidanšek

Maria Camila Osorio Serrano bo na domačem terenu igrala v finalu proti Tamari Zidanšek

Maria Camila Osorio Serrano, ki je bila poražena v Monterreyu pred mesecem proti Juvanovi, bo nasprotnica Tamare v finalu. Komaj 19-letna Kolumbijka kar leti na domačem turnirju. Na WTA lestvici je na 1890. mestu, a je nič ne ovira do zmag, v polfinalu se je znesla nad Francozinjo Tanovo, ki je v kvalifikacijah premagala Jakupovičevo. Z Osorio-Serrano se bo slovenska tenisačica pomerila prvič, za razliko od Tomove danes, s katero je povečala razmerje na 3-1. Obe bosta lovili prvi naslov v karieri, Zidanškova pa tudi mesto najboljše Slovenke na WTA lestvici. 


Copa Colsanitas
Kraj: Bogota (KOL)
Datum: 05.04.2021 - 11.04.2021
Kategorija: WTA 250
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 235,238 USD
http://www.copaclarocolsanitas.com/

Polfinale

5-Tamara Zidansek (Slovenia) beat Viktoriya Tomova (Bulgaria) 6-3 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete