Swiatkova zlahka do naslova in novega avta na turnirju v Stuttgartu

25.04.2022
STUTTGART, NEMČIJA - Poljska teniška igralka je nepremagljiva.

Številka 1 svetovnega tenisa Iga Swiatek je vpisala še 23. zaporedno zmago in osvojila naslov tudi na WTA 500 turnirju v Stuttgartu, kjer zmagovalka dobi tudi nov prestižni avto znamke Porsche.

Iga zmaguje in zmaguje. Poljakinja je razred zase na WTA turneji, takšne dominance že dolgo nismo videli. Še posebej pa izstopajo njene tekme v finalih, kadarkoli je tam zaigrala na zadnjih sedmih ( z izjemo prvega leta 2019 v Luganu, ko jo je kot edina v finalu premagala Polona Hercog) ni oddala niza, nič drugače ni bilo tudi v Stuttgartu. V boju za naslov je prvopostavljena Swiatkova deklasirala 3. nosilko Arino Sabalenko s 6-2, 6-2.

Iga Swiatek je osvojila četri turnir zapored, sedmega v karieri. Letos je najprej dobila WTA 1000 ali masters v Dohi, nato sončni dvojček mastersov v Indian Wellsu in Miamiju, sedaj še WTA 500 na nemških tleh.

Ja, še največ dela je imela Poljakinja v polfinalu, kjer jo je Ljudmila Samsonova prignala do limita, ji celo vzela niz, a po treh urah se je Igi le uspelo prebiti v finale, v katerih pa se počuti kot riba v vodi. 

''Ni dvoma, da bom sedaj morala še bolj trdo delati, da podaljšam niz zmag, v vsak obračun grem posebej. Trenutno sem zelo ponosna nase in zelo zadovoljna'', je sporočila 20-letnica iz Varšave.


Porsche Tennis Grand Prix
Kraj: Stuttgart (NEM)
Datum: 18.04.2022 - 24.04.2022
Kategorija: WTA 500
Podlaga: Pesek (dvorana)
Nagradni sklad: 757,900 USD
http://www.porsche-tennis.de/prod/pag/tennis.nsf/web/german-home

Finale:

1-Iga Swiatek (Poland) beat Aryna Sabalenka (Belarus) 6-2 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete