Blaž Rola gladko čez 1. krog kvalifikacij OP ZDA!

26.08.2021
Drugi najboljši slovenski tenisač je dobro začel kvalifikacije v New Yorku!

NEW YORK, ZDA - 30-letni Blaž Rola (179. na ATP) se tokrat bori v kvalifikacijah zadnjega grand slama sezone, ki se odvija v New Yorku. Za nastop v glavnem delu OP ZDA mora premagati tri nasprotnike. Čez prvo oviro je šel gladko. Nasproti mu je stal 24-letni Rus Dmitrij Popko (182. na ATP), ki tako kot še naketeri njegovi rojaki tekmuje za Kazahstan. Dobra ura igre je bila dovolj, da se je Slovenec z rezultatom 6-2, 7-5 prebil v 2. krog. To je bil njun 4. medsebojni dvoboj in vse je dobil Blaž. Najtežje je bilo letos v Dubaju, ko je slavil po podaljšani igri 3. niza s 14:12!

Nasprotnik očitno leži Slovencu in tako je bilo tudi tokrat. Rola je bil zelo suveren na svoj servis in Poko je ostal brez priložnosti za brejk. V 2. nizu se je sicer držal do 11. igre, a nato popustil. Čeprav je Blaž nekaj časa preživel v ZDA in imel solidne rezultate na challengerjih, do sedaj ni imel uspeha na OP ZDA, kjer je bil v glavnem žrebu le enkrat!. Tokrat ima na papirju ugoden žreb, a to ne pomeni veliko, če ne bo pokazal podobne igre kot v 1. krogu!

Sedaj ga čaka 23-letni Italijan Gian Marco Moroni (250. na ATP), ki je v 1. krogu presenetil Čeha Tomaša Machača. V edinem medsebojnem dvoboju lani v 1. krogu kvalifikacij Roland Garrosa je slavil Italijan!

Letos v New Yorku delijo visoke nagrade že v kvalifikacijah tako da si je Blaž Rola priigral najmanj 32,000$ in 8 ATP točk.. 


US Open
Kraj: New York (ZDA)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 30.08.2021 - 12.09.2021
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 57,238,700
http://www.usopen.org/

1. krog(kvalifikacije):

Blaz Rola (Slovenia) beat Dmitry Popko (Kazakhstan)  6-2 7-5

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete