Izvenserijski Djokovič v finalu zaključnega mastersa razorožil še Nadala!

11.11.2013
LONDON, V.B. - Srbski teniški velezvezdnik Novak Djokovič je drugo leto zapored zmagal na zaključnem turnirju sezone. Ponovil je vajo iz lanskega leta ter končal zadnji turnir brez izgubljenega dvoboja, tudi v finalu je bil Rafa Nadal brez rešitve za izjemnega Srba.

Fantastičen zaključek sezone...v finalu zaključnega mastersa v londonski O2 Areni sta  se pomerila tenisača, ki sta krojila teniško leto 2013, Novak Djokovič in Rafael Nadal. Ja, nismo si mogli zaželeti boljšega konca, 26-letni Srb pa je potrdil, da je od septembra nepremagljiv, tudi za leto starejšega Španca, ki je od februarja do septembra nanizal 10 turnirskih zmag, od tega 2 grand slama in 5 mastersov.

Šele tretjič se je zgodilo (od 1993), da sta se v finalu zaključnega mastersa pomerila igralca, ki nista izgubila dvoboja  do finala, petič pa sta za lovoriko igrala 1. in 2. igralec sveta.


Djokovič po zadnjem grand slamu v New Yorku ne pozna poraza, dobil je Peking, Šanghaj in Pariz, četverček z Londonom pa je zaključil v velikem, kraljevskem slogu. Večnega rivala iz Majorke (odigrala sta 39. medsebojni dvoboj) je v finalu pospravil z rezultatom 6-3, 6-4 ter nakazal, da znajo biti Špancu po avstralski turneji šteti dnevi na 1. mestu, ki mu ga  je odvzel z izjemno sezono po vrnitvi na terene zaradi poškodbe kolen. Le to bo Španec tretjič v karieri končal kot vodilni.

Djokovič je tretjič v karieri osvojil teniški turnir prvakov. Prvič je bil najboljši leta 2008, ko je v finalu (Šanghaj) premagal Nikolaja Davidenka, lani pa (London) Rogerja Federerja. Na drugi strani je lovorika zaključnega turnirja ena  redkih, ki je Nadal nima v svoji vitrini. Izgubil je dva finala, letos z Djokovičem in leta 2010 s Federerjem. Španec ima v karieri le en naslov iz dvoranskih turnirjev. 

Ja, Nadal bo še naprej sanjal o pokalu na zaključnem mastersu, v letu 2013 pa sta si finalista Londona podelila plen, vsak je dobil po tri dvoboje, zadnja dva, v Pekingu in Londonu Djokovič. 

Za razliko od polfinala, je Nole tokrat začel zelo odločno. Bil je skoncentriran in motiviran, vse od prvega udarca je vsilil svoj ritem igre. Raznovrstni udarci so mu hitro prinesli prednost 3-0, imel pa je tudi žogico za 4-0 in dvojni brejk. Nadal se je rešil, dobil igro na svoj začetni udarec ter 'prebil led'. Napadel je servis Srba in se vrnil v tekmo, toda to je bila voda na mlin 2. igralcu sveta. Serija Nadala je iz Djokoviča ''izvelkla'' najboljše kar zna, mentalno stabilnost. Ne le da je dobil igro na svojem servisu,  po veliki borbi je dobil tudi nasprotnikovo, po nekaj dobrih udarcih pa je po 44 minutahn dobil niz.

V drugem delu je bil Srb 'hladen kot špricer', osredotočen na  vsako žogico je prišel do vodstva 3-1, dvoboj pa je poskušal kar najhitreje končati. V 7. igri je imel spet dve priložnosti za brejk, vendar se je najboljši tenisač sveta ubranil po zaslugi odličnih servisov. Uspel je zmanjšati razliko, nekoliko podaljšati upanje, a ne za dolgo. Po 96 minutah je Djokovič realiziral tretjo zaključno žogico za veliki uspeh.

 

Barclays ATP World Tour Finals
Kategorija: 1500
Datum: 04.11.2013 - 11.11.2013
Žreb: S-8 D-8
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: £ 6,000,000
http://www.barclaysatpworldtourfinals.com/


Finale:

2-Novak Djokovic (Serbia) beat 1-Rafael Nadal (Spain) 6-3 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

 

Fotogalerija:


Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete