Juvanova izgubila z najboljšo prijateljico v 1. krogu Pariza

31.05.2021
PARIZ, FRANCIJA - Kaja Juvan je v 1. krogu letošnjega Roland Garrosa verjetno dobila najtežjo nasprotnico.

Poljakinja Iga Swiatek danes praznuje 20 let. Je aktualna branilka naslova na OP Francije in najboljša prijateljica Kaje Juvan na turneji in prav med seboj sta se pomerili v 1. krogu. Pričakovano je favorizirana 8. nosilka zmagala s 6-0, 7-5.

Swiatkovo so pred začetkom dvoboja tudi presenetili organizatorji ter ji zapeli ''Vse najboljše'', a bolj pomemben je bil današnji obračun z obetavno slovensko tenisačico Kajo Juvan. Enkrat sta se letos pomerili med seboj, prvič v karieri, ko je na WTA turnirju v Melbournu zmagala Poljakinja, slednja pa je na pesku še boljša. Se še spomnite kako je pred kratkim v finalu WTA 1000 turnirja v Rimu Pliškovo deklasirala kar s 6-0, 6-0.

1 uro in 27 minut je potrebovala branilka naslova, da je izločila vrstnico in 101. na WTA lestvici Kajo Juvan. V prvem nizu je bila Poljakinja nedotakljiva, saj je Ljubljančanka osvojila le devet točk, več dela je imela v drugem delu. Kaja se je postavila po robu in pokazala veliko boljšo igro, Swiatkova je iztisnila vse, da se obračun morda ne bi prevesil na drugo stran. 

Iga in Kaja sta veliki prijateljici že iz mladinske konkurence, leta 2018 pa sta v dvojicah skupaj osvojili zlato olimpijsko medaljo na mladinskih olimpijskih igrah v Argentini. Njun prvi medsebojni dvoboj sicer sega v leto 2016, ko sta igrali v polfinalu evropskega mladinskega prvenstva, tudi takrat je bila boljša Iga.  

''Nikoli ne veš kako bo, ko prideš na teren kot branilka naslova. Nikdar nisem bila v takšni situaciji. Prav tako ni lahko igrati proti najboljši prijateljici. Imela sem nekaj izkušenj saj sva nekajkrat že igrali, izklopiti moraš, da imaš nasproti sebe prijateljico, mislim, da mi je uspelo'', je povedala Poljakinja, ki se bo v 2. krogu srečala z Rebecco Peterson.


Roland Garros
Kraj: Pariz (FRA)
Kategorija: Grand Sla
Datum: 30.05.2021 - 13.06.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 42,661,000 EUR
https://www.rolandgarros.com/en-us/

1. krog:

8-Iga Swiatek (Poland) beat Kaja Juvan (Slovenia) 6-0 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete