Kasatkina po predaji rojakinje predčasno do naslova v Sankt Peterburgu

21.03.2021
SANKT PETERBURG, RUSIJA - Zmagovalka WTA 500 turnirja v Sankt Peterburgu je domača tenisačica Darja Kasatkina.

Na WTA turnirju v Sankt Peterburgu z nagradnim skladom 565,530 ameriških zelencev smo videli pravi šov domačih igralk. T.i. domače prvenstvo je postalo potem, ko so se v polfinale uvrstile same Rusinje, Kasatkina, Gasparjan, Zvonarjova in Kuznjecova.

Dvoranski turnir na trdi podlagi je na koncu osvojila Darja Kasatkina ter postala prva letos, ki je že zmagala na dveh turnirjih serije WTA. V finalu turnirja St. Petersburg Ladies Trophy je s 6-3, 2-1 premagala rojaikinjo Margarito Gasparjan. Slednja je žal morala predati še pred zaključnimi igrami.

23-letna Kasatkina, 61. igralka sveta, je letos že slavila na turnirju v Melbournu imenovan Phillip Island Trophy, prav tako je prva, ki je osvojila oba ruska WTA 500 turnirja saj je leta 2018 zmagala tudi v Moskvi. Takrat jo je uspeh tudi potisnil prvič v TOP10 na WTA lestvici. Sedaj ima na računu štiri turnirske zmage.

Predlani je zelo padla po lestvici, oktobra celo na 75. mesto, po današnjem uspehu na turnirju ob reki Nevi pa bo spet v TOP50. Prvič je tudi dobila več kot en turnir v sezoni.

''Kako zmagati na turnirju? Najboljši nasvet mi je dal trener, to je 100%'', je bila skrivnostna Kasatkina doma iz Toljatija. ''Ponosna sem na to, kako sem se zoperstavila pritisku na domačem turnirju. Tu sem se počutila nekako drugače in na to sem ponosna.''

Žal finala ni do konca odigrala Gasparjanova, ki je imela v karieri že veliko težav s poškodbami. Že pri 1-4 in dveh izgubljenih servisnih igrah je morala vzeti zdravniški premor in po vrnitvi ni našla odgovora na pristisk Kasatkine. Po izgubljenem začetnem udarcu, ko je kar dvakrat naredila dvojno napako po vodstvu 40:0 je predala srečanje. 26-letnica ostaja pri dveh turnirskih lovorikah.


 

St.Petersburg Ladies Trophy
Kraj: Sankt Peteburg (RUS)
Datum: 15.03.2021 - 21.03.2021
Kategorija: WTA 500
Nagradni sklad: 565,530 USD
Podlaga: Trda (dvorana)
https://formulatx.com/

Finale:

8-Daria Kasatkina (Russia) beat Margarita Gasparyan (Russia) 6-3 2-1 RETIRED

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete